Foto: tompouces rondbrengen.

Oranjevereniging Oudleusen brengt tompouces rond op Koningsdag

OUDLEUSEN - Geen dorpsontbijt met aubade dit jaar op Koningsdag in Oudleusen, maar een muzikale geluidswagen kwam toch iedereen wekken. In alle vroegte ging de bel bij de huizen en stond burgemeester Erica van Lente of (de jeugdige helpers van) de Oranjevereniging Oudleusen op de stoep met een doosje oranjetompouces.

Bij het gebak zat een flyer met een koningsdagactiviteit waar iedereen aan deel kan nemen op zijn eigen gewenste tijd. Namelijk routes om te rijden, zowel voor de motor als voor de fiets. Voor de fietsers drie verschillende afstanden, 10, 30 en 50 km, zodat de gezinnen met kleine kinderen ook de mogelijkheid hebben mee te fietsen. De inwoners reageerden blij verrast op de versnapering.

“De meeste bewoners wonen in het buitengebied, dus van de negen routes gaan er daar acht tompouces rondbrengen,” zegt Remko Uithol van de Oranjevereniging. “In het dorp moeten er 250 worden rondgebracht. Nouja, ontbijtjes klaarmaken is meer werk hoor.”

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency