Foto: De jury aan het werk in de versierde Stekelbaars, archieffoto 2019.

Oranjevereniging Nieuwleusen hoopt op veel versierde straten

NIEUWLEUSEN - Met nog drie maanden te gaan, weten de Oranjeverenigingen in Oudleusen en Nieuwleusen nog niet met zekerheid te zeggen of het dit jaar gaat lukken een Oranjefeest te organiseren en op welke manier. Beide verenigingen hopen met een (alternatief) programma te komen, maar wachten nog op iets meer zekerheid voordat zij de plannen bekendmaken.

De Oranjevereniging Nieuwleusen heeft wel sinds een paar dagen de inschrijving geopend voor de versierde straten wedstrijd. Via het formulier op de website kunnen straten of buurten zich aanmelden. “We verwachten op basis van de huidige stand van zaken en met de momenteel geldende maatregelen in ieder geval dit onderdeel van onze feestweek veilig te kunnen organiseren,” vertelt Patrick Belderink, voorzitter van de Oranjevereniging in Nieuwleusen. “Ook als begin september nog dezelfde maatregelen als nu zouden gelden, kunnen we met zijn allen toch genieten van een vrolijk versierd dorp.” Wel vraagt de vereniging iedereen met klem om tijdens de voorbereidingen en het versieren zelf de maatregelen in acht te nemen. Normaal gesproken komt een onafhankelijke jury op dinsdagavond in de feestweek alle straten beoordelen en is er ruim de tijd voor de straatbewoners om de juryleden te verwelkomen en de versiering toe te lichten of hen te verwennen met lekkere drankjes en hapjes. “Tja, of we dat ook kunnen dit jaar zullen we pas kort van tevoren bepalen,” licht Patrick toe. “Ik hoop van harte dat we er weer een gezellige avond van kunnen maken, maar hoe we dit gaan doen laten we kort van tevoren aan de deelnemende straten en buurten weten.” Om echt tot een kleurrijk versierd dorp te komen, laat de vereniging weten in de maand augustus huis aan huis oranje vlaggetjes te verspreiden. “Dit hebben we jaren geleden ook gedaan en met alle nieuwe inwoners van ons dorp en vlaggetjes die na jaren gebruik hun beste tijd wel hebben gehad, leek het ons hoog tijd voor nieuwe,” aldus Patrick. 

Deelnemende straten of buurten die zich aanmelden voor de versierde straten wedstrijd strijden net als andere jaren voor geldprijzen tot 300 euro voor de best versierde straat. Het is wel leuk, maar niet nodig om een hele straat op te trommelen. Ook een groepje van minimaal vier huizen kan al meedoen. Aanmelden kan tot en met 12 augustus via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Vragen of meer informatie: [email protected].  

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency