Foto: Het zal geen Koningsdag zoals andere jaren worden. Foto: Marcel van Saltbommel

Oranjevereniging: alternatieve activiteiten op Koningsdag

NIEUWLEUSEN - Nu het traditionele programma op Koningsdag niet doorgaat, organiseert de Oranjevereniging Nieuwleusen e.o. enkele alternatieve activiteiten om toch een beetje in de feeststemming te raken op maandag 27 april.

De Oranjevereniging roept alle inwoners op om iemand te nomineren die een bosje bloemen verdient. Bijvoorbeeld een opa of oma die in deze tijd eenzaam is of de buurvrouw die zo lief is om boodschappen te doen. 

Alle kinderen van Nieuwleusen mogen iemand aandragen die een speciaal optreden van clown OkiDoki krijgt. OkiDoki komt op Koningsdag naar Nieuwleusen voor een aantal zogenaamde ‘raamoptredens’. Dus veilig van achter het glas kijken naar het optreden van deze clown. Nomineren kan voor beide acties tot en met woensdag 22 april via de website van de Oranjevereniging. 

Daarnaast heeft de Oranjevereniging nog enkele cratieve activiteiten in petto: een kleurplaat voor de allerjongste kinderen en een tekenopdracht met het thema Koningsdag voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Maar ook de oproep om met het hele gezin het huis en/of de tuin te versieren of om een kunstwerk van stoepkrijt te maken. En heb je nog geen stoepkrijt in huis? Dan komt de Oranjevereniging je een pakje brengen. Voor alle informatie, aanmelden en nomineren: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl

Tenslotte werkt de Oranjevereniging nog aan een speciale televisie-uitzending met verhalen van vroeger, o.a. achtergrondverhalen bij de plaatjes van de AH-spaaractie. Dit idee wordt samen met Vechtdal TV en Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger. 

Voor alle activiteiten geldt uiteraard dat de Oranjevereniging oproept om de geldende maatregelen in acht te houden: houd 1,5 meter afstand en ben je niet fit? Blijf dan binnen. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency