Foto: darttoernooi. Foto: Marcel van Saltbommel.

Oranjefeest Nieuwleusen van start met Oranjedienst en darttoernooi

NIEUWLEUSEN - Het Oranjefeest in Nieuwleusen is zondagmorgen van start gegaan met een goed bezochte Oranjedienst. ’s Middags was het de beurt aan de darters.

Afgelopen week is het Oranjemagazine met het uitgebreide programma en achtergrondverhalen in de bus gevallen bij de inwoners van Nieuwleusen. Wie het magazine per ongeluk niet heeft gekregen: er liggen nog exemplaren in kulturhus De Spil en bij Mulders op Orde aan de Backxlaan 258. En het blad is online door te bladeren op onze website: https://joom.ag/tGNd

Foodtruckfestival

Naast vertrouwde elementen, bevat het programma ook nieuwe onderdelen. Om een festivalsfeertje te creëren, is er nu een foodtruckfestival op het Oranjefeest. Naast de bekende oliebollen- en friet- en snackkraam, staan er dit jaar diverse foodtrucks met lekkere hapjes van verschillende ondernemers. Met een lege maag naar het feest komen, is dus zeker geen probleem, want er is van alles te verkrijgen voor de lekkere trek.

Alternatieve foodtrucks

De plaatselijke ondernemers zorgen dus voor de alternatieve foodtrucks. “Het leek ons als Oranjevereniging Nieuwleusen leuk om een ‘festivalsfeertje’ te creëren op het terrein,” zegt voorzitter Dorien Tuin. “Daarbij dachten we onder andere aan foodtrucks. En hoe mooi zou het zijn als plaatselijke ondernemers dat op zich nemen.” Ze stuurden een mailtje naar de plaatselijke horeca en er kwamen positieve reacties terug. ’t Witte Peerd en Liv wilden zich hier wel voor inzetten en vroegen meteen de bakker en de slager erbij, Timmer en Kouwen.

Foto's onder: de goedbezochte tentdienst en het darttoernooi. Foto’s: Marcel van Saltbommel. Klik op het pijltje voor de volgende foto. Tekst gaat verder onder foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Samenwerking

“In coronatijd hebben we ook wel samen activiteiten gedaan,” zegt Arian Dijsselhof, uitbater van ’t Witte Peerd, “en sowieso kloppen we vaker bij elkaar aan, als we iets nodig hebben of elkaar kunnen helpen. Die samenwerking is er dus al.” Het spreekt de ondernemers aan dat het een lokaal gebeuren is en hoewel ze het allemaal best druk hebben, gaan ze er toch voor. “Wat je leuk vindt, daar maak je tijd voor,” zegt Gerben Kouwen. “De Oranjevereniging organiseert dit, die betrekt ons daarbij, dus dan gaan we ons best doen om het tot een succes te maken.”

Gewijzigde indeling

“We hadden al langer het idee om foodtrucks te plaatsen,” zegt Dorien, “maar we hadden geen ruimte op het terrein. Nu de indeling is gewijzigd, kan het wel. Het lijkt ons een hele mooie aanvulling op het programma. Voor de bezoekers is het ook leuk dat er meer keuze is. Zeker als het mooi weer is en de zijkant van de tent open kan, dan loopt iedereen gemakkelijk even heen en weer voor een lekker hapje.” Het geheel wordt bovendien mooi aangekleed, met extra zitjes, beschilderde olievaten en gekleurde prikstokken, zodat het er allemaal heel uitnodigend uitziet.

Openingstijden foodtrucks

De foodtrucks zijn open op woensdag van 15.00 - 23.00 uur, op donderdag van 18.00 - 23.00 uur, op vrijdag van 17.00 - 0.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 0.00 uur. De alternatieve trucks vormen een aanvulling op de friet- en snackkraam en de oliebollenkraam, die - net als elk jaar - op de Oranjefeesten te vinden zijn.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency