ORA stopt met inzameling van hulpgoederen

NIEUWLEUSEN - Het was jarenlang een vertrouwd beeld. Met enige regelmaat stond er een forse vrachtwagon voor de deur bij ORA in Nieuwleusen, waar medewerkers en vrijwilligers hulpgoederen inlaadden voor transport naar diverse projectlanden.

Jarenlang hebben de bewoners van Nieuwleusen, Dalfsen, Staphorst en wijde omgeving hun gebruikte kleding en andere goederen naar ORA aan het Westeinde in Nieuwleusen kunnen brengen. Maar nu stopt ORA met deze inzameling. Erik Merx, directeur van stichting ORA: “Door allerlei omstandigheden is het moment gekomen dat we na 21 jaar inzamelen de laatste vrachtwagen vanuit Nederland naar Oost-Europa gaan sturen: de 135e! Dit is ook voor ORA en de vele vrijwilligers een enorme verandering.”

Dit betekent dat ORA vanaf 1 oktober in Nieuwleusen geen kleding en andere hulpgoederen meer inneemt. “We zijn dankbaar voor wat er de afgelopen jaren is bereikt. Duizenden kinderen en gezinnen zijn geholpen aan kleding en andere waardevolle goederen. Door de jaren heen hebben we totaal meer dan 12.000 kubieke meter, oftewel meer dan twee miljoen kilo goederen verzonden.   
Voor alle duidelijkheid: ORA verdwijnt niet uit Nieuwleusen. Merx: “We blijven baby’s, kinderen, tieners, ouders en senioren in nood helpen in 25 landen in meer dan 70 projecten. Dat gebeurt nu vooral door fondsenwerving, waarmee we deze lokale projecten financieel en materieel ondersteunen.”

Heeft u nog bruikbare kleding, éénpersoons matrassen, pannen of bestek? Lever deze dan tot  1 oktober van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur in aan het Westeinde 102.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency