Foto: burgemeester Erica van Lente met Peter en Alie van Emmen.

Ontmoeting in snackbar leidt tot 60-jarig huwelijk in Dalfsen

DALFSEN - Vandaag (dinsdag) is het 60 jaar geleden dat Peter van Emmen (81) en Alie Bosch (77) uit Dalfsen in het huwelijksbootje stapten.

De bruidegom is een echte Dalfsenaar, geboren in de buurtschap Slennebroek, maar het gezin verhuisde diverse keren binnen de gemeente. Na de lagere school ging Peter eerst aan de slag als stoffeerder en daarna werkte hij een tijdje in de eierhal aan de Wilhelminastraat. Daarna kwam hij aan het werk bij Eshuis en daar is Peter tot zijn pensioen blijven werken.
De wieg van Alie stond in Oudleusen. Na het afronden de lagere school werkte ze eerst thuis op de boerderij en later bij mensen in de huishouding. Alie werkte ook nog in een badpakkenfabriek. Ze zorgde thuis voor de kinderen en later maakte ze onder andere nog kantoren schoon bij Eshuis.
De vonk tussen Peter en Alie sprong over in de cafetaria van Bergman en dat leidde dus tot een huwelijk. Het echtpaar heeft twee dochters en een zoon, kleinkinderen én een achterkleinkind gekregen. Beiden houden van fietsen en puzzelen en Peter brengt al jaren maaltijden rond voor Rosengaerde. Alie mag ook graag lezen, zwemmen en vrijwilligerswerk doen. Ze is al vanaf de oprichting – 32 jaar geleden - vrijwilligster bij De Zonnebloem en ook al ruim 30 jaar bij Rosengaerde. “Heel dankbaar werk,” zegt Alie, “de mensen zijn altijd blij met wat je doet.” Het paar redt zich nog goed met z’n beiden, al zijn er wel de nodige gezondheidsklachten. “Er komt wel wat bij, maar er gaat zelden wat af,” zegt Peter, “maar zoals het nu is, ben ik tevreden. We lopen, zwemmen en fietsen én we genieten nog.”
Burgemeester Erica van Lente kwam de felicitaties overbrengen namens de gemeente Dalfsen. Verder wordt het jubileum gevierd met een intiem feestje met familie.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency