Foto: Enkele van de vijftien ondernemers uit Nieuwleusen die op de Damitobeurs in Dalfsen staan.

Ondernemers uit Nieuwleusen presenteren zich op Damitobeurs Dalfsen

DALFSEN - Burgemeester Erica van Lente geeft donderdagmiddag om 13.30 uur het startsein voor de Damitobeurs 2019. In de twee hallen van De Trefkoele+ presenteren zich dan ruim 120 uiteenlopende ondernemers, middenstanders en organisaties op de beursvloer aan de bezoekers. Ook Nieuwleusen is met ruim vijftien ondernemingen goed vertegenwoordigd.

Geen 'plein Nieuwleusen'

Bij vorige edities was sprake van een ‘Plein Nieuwleusen’, maar daar hebben de ondernemers uit het dorp ditmaal bewust niet voor gekozen. “Het is ook wel eens goed om gewoon tussen de andere ondernemers uit de verschillende kernen te staan”, zegt Dirk van den Berg van Gehuurd.nl. “Zo kom je op een lossere manier met elkaar in contact dan wanneer je je als groep presenteert. Al valt voor beide invalshoeken wel wat te zeggen.”

Gehuurd.nl

Gehuurd.nl, een onderneming die is gespecialiseerd in de verhuur van betrouwbaar gereedschap, personenbusjes en verhuiswagens, doet voor het eerst mee aan de beurs in Dalfsen. “We hebben recentelijk ons assortiment fors uitgebreid en zijn ons naast de zakelijke markt ook meer op particuliere klanten gaan richten”, aldus Van den Berg. “Deze beurs is dan een goede gelegenheid om je te presenteren.”

Alvasi reclame

Zichtbaarheid is ook voor de andere deelnemers een belangrijke overweging. Ook Alvasi Reclame doet voor het eerst mee in Dalfsen.  “Met de overname van Hilhorst Reclame uit Staphorst zijn we een grotere speler geworden op het terrein van reclame-uitingen en alles wat ermee samenhangt”, zegt Erik Fieten van Alvasi. “We merken dat we in Nieuwleusen en Staphorst voldoende bekend zijn, maar nog niet zo in de richting van Dalfsen en omgeving. Daar hopen we met onze deelname aan de beurs iets aan te doen. Voor veel klanten in de regio maakt het niet uit waar je zit, als je maar goed en opvallend werk levert. Dat laatste willen we onder de aandacht brengen.”

Betamac Asbestverwijdering

Harm Heetebrij van Betamac Asbestverwijdering B.V. grijpt de Damitobeurs aan om inwoners van de gemeente Dalfsen en omgeving attent te maken op zijn dienstverlening. “We doen voor het eerst mee, omdat de beurs plaatsvindt op een voor onze branche belangrijk moment”, zegt hij. “Asbestverwijdering is een belangrijk onderwerp, nu en de komende jaren. Veel mensen met asbestdaken, met name agrariërs, maar ook particuliere eigenaren, zullen er binnen afzienbare tijd werk van moeten maken om deze te verwijderen. Als onderdeel van de Heetebrij Groep zijn we binnen de gemeente Dalfsen het enige gecertificeerde bedrijf voor asbestverwijdering. Een goede reden om je te presenteren.”

Autobedrijf Ophoff

Jan Ophoff van Autobedrijf Ophoff B.V. dacht al langer na over present zijn op de Damitobeurs. “We hebben goede ervaringen met beurzen, met name die in Nieuwleusen. Je legt contacten met bestaande klanten en hebt goede gesprekken, die wellicht tot nieuwe klanten kunnen leiden. Ik was drie jaar geleden als bezoeker aanwezig op de Damitobeurs en was onder de indruk van de opzet. Het is een goed verzorgde beurs. Daarnaast presenteren we de Opel Crossland X, die weliswaar al twee jaar op de markt is, maar die onlangs werd verkozen tot Beste Gezinsauto van Nederland.”

Bos Bedden

Bos Bedden was als groot regionaal opererend bedrijf al vaker deelnemer aan de beurs in Dalfsen. “We staan er voor de vierde keer”, zegt Lubertus Talen. “Voor ons is deze beurs met name belangrijk voor het onderhouden van bestaande relaties. En beurzen zijn daar heel geschikt voor. Het leidt in onze branche meestal niet direct tot handel, maar het draagt in hoge mate bij aan je zichtbaarheid. Je mag als regionaal bedrijf eigenlijk niet ontbreken op zo’n consumentenbeurs.”

Consumentenbeurs

De Damitobeurs is een driedaagse consumentenbeurs (op 7, 8 en 9 maart) met bedrijven en organisaties uit alle kernen van Dalfsen. Ook de gemeente Dalfsen zelf is vertegenwoordigd, de  bezoekers worden onder andere geïnformeerd over duurzaamheid en de gevolgen van de veranderingen in het klimaat (in het bijzonder voor de tuin).
De beurs is net als in voorgaande jaren volledig opgetuigd door vrijwilligers. Meer informatie over de beurs, inclusief een overzicht van alle standhouders, staat op www.damito.nl.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency