Foto: De oudjes beramen een bankoverval.

Oleu speelt première van nieuw blijspel in Oudleusen

OUDLEUSEN - Zaterdag ging het nieuwe blijspel van toneelvereniging Oleu in première in ontmoetingscentrum De Wiekelaar. De titel van het stuk is ‘De bende van vier maal zeventig’.

Vooraf sprak Thijs Hogenkamp enkele woorden ter nagedachtenis aan Wim van Lenthe, die afgelopen week is overleden. Van Lenthe was met zijn tweelingbroer Jan en kunstenaar Han Douma de oprichter van Oleu in 1968.

‘De bende van vier maal zeventig’

Het blijspel draagt de titel is ‘De bende van vier maal zeventig’ en de schrijver is Rien Buunk. De spelers zetten op vermakelijke wijzen een paar bewoners in een bejaardentehuis neer. Ze zijn zeer ontevreden over de kortingen op hun pensioen en de bezuinigingen van de regering. Om hun bankrekeningen te spekken, besluiten ze een bank te gaan overvallen. De oudjes moeten letterlijk en figuurlijk diverse hindernissen overwinnen en dat zorgt voor hilarische situaties.

Volgende optredens

Wie het stuk ook wil bekijken, is welkom op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari. Een kaartje kost 6,50 euro per persoon, jeugd tot 16 jaar 4 euro. Kaarten reserveren kan via [email protected] of telefonisch/whatsapp via: (06) 13855515 of (06) 12555148. De avonden beginnen om 19.45 uur.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency