Officiële handeling voor start Dalfser Klimaatwinkelstraat

DALFSEN - Wethouder André Schuurman gaf donderdag het officiële startsein voor de uitvoering van de Klimaatwinkelstraat in Dalfsen.

Hij deed dit door samen met leden van de werkgroep Centrumplan en algemeen directeur Gerard Hoiting van aannemer Roelofs het bouwbord op het Kerkplein te onthullen.  

Aantrekkelijk

De Prinsenstraat en het Kerkplein worden opnieuw ingericht als aantrekkelijk verblijfs- en winkelgebied. Er is aandacht voor een groene en duurzame inrichting en er wordt rekening gehouden met de leefbaarheid van de winkelstraat. De Klimaatwinkelstraat is onderdeel van het Centrumplan Dalfsen.

Start bij Molendijk

Aannemer Roelofs uit Den Ham start maandag bij de Molendijk. Vanaf daar gaat het richting Kerkplein en vervolgens van Noord naar Zuid de Prinsenstraat in. De precieze planning in fases, staat op de site van de gemeente. Er is nog tot het laatste moment gewerkt aan het definitieve ontwerp. Met name rondom het Kerkplein  is er nog het een en ander gewijzigd ten opzichte van eerdere ontwerpen. Denk aan het toevoegen van een zitmuurtje bij de Grote Kerk en rondom deze kerk meer groen en beplanting. Ook is er een superkolk toegevoegd die water bij extreme situaties versneld afvoert.

Eind 2024 gereed

De Klimaatwinkelstraat moet eind 2024 gereed zijn en is het eerste deel van het bredere Centrumplan. Binnen dit Centrumplan vinden in de komende jaren ook nog andere ontwikkelingen plaats binnen de gebieden Parochietuin en Oostpoort.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency