Foto: uitreiking attenties door Dennis Hilgenkamp, Rob Knobben en André Schuurman.

Officiële opening van Kanaalpark Lemelerveld

LEMELERVELD - Het Kanaalpark op de voormalige Welkoop-locatie in Lemelerveld, is woensdag officieel geopend.

Wethouder André Schuurman, Rob Knobben, directeur van Tree Stone en Dennis Hilgenkamp, directeur van Hilgenkamp Bouwservice overhandigden de eerste attenties aan huidige en nieuwe bewoners, om ze te bedanken voor hun medewerking tijdens de bouwperiode.

Aanvulling woningaanbod

Wethouder André Schuurman: “De uitbreiding van het Kanaalpark met deze woningen biedt een mooie aanvulling voor Lemelerveld. Daarnaast is ook het woningaanbod in Lemelerveld weer aangevuld. En dat op een mooie locatie aan het kanaal. De afgelopen periode hebben omwonenden echt wel wat gemerkt van de bouwwerkzaamheden. We willen ze dan ook bedanken voor hun medewerking en geduld. Helaas kan dit vanwege de aangescherpte maatregelen niet in de vorm van een gezellige ontmoeting met de nieuwe buurt. Daarom gaan we langs de deuren om aan de omwonenden een kleine attentie te geven, passend bij deze Sinterklaasperiode.”

Bouw- en infraproject

“Er is volop gebouwd in de afgelopen periode, zowel aan woningen als aan de ondergrondse en bovengrondse infra”, zegt Rob Knobben. “We hebben Bouwbedrijf Hilgenkamp opdracht gegeven om de twaalf nieuwe woningen te realiseren. Het is een mooi aanzicht geworden, waar we blij mee zijn. En natuurlijk niet alleen wij, maar bovenal de mensen die hier gaan wonen.” Aannemer Schagen Infra legde riolering aan, voorzag de wijk van nieuwe verharding en richtte de openbare ruimte opnieuw in. Het gehele project zit in de afrondende fase.

Groene wijk

In het ontwerp is er veel aandacht geweest voor het vergroenen van de wijk, die ligt op de voormalige Welkoop-locatie. Ook het verminderen van het autoverkeer is hier belangrijk. Een gedeelte van het Kanaalpark en de Industriestraat is daarom ingericht als fietsstraat. Auto’s zijn hier te gast.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency