Foto: Jan Timmerman JTS fotografie

Nieuwleusenaar Leon Stolte start de Start motor weer

NIEUWLEUSEN - ASSEN - Coureur Leon Stolte reed eindelijk weer ronden op de Yamaha R6 van Start racing, op het TT-circuit van Assen tijdens de CRT trainingsdriedaagse dit weekend.

Zoals overal met inachtneming van de RIVM maatregelen: er waren geen wedstrijden, maar de coureurs reden trainingssessies. De coureurs mochten ook maar drie begeleiders mee nemen en publiek was niet welkom. De rijders in de OW-cup kwamen elkaar voor het eerst weer tegen op en rond het circuit. Stolte en Start hebben begin maart nog een paar dagen kunnen trainen op het circuit in Almeria. Maar ze moesten daarna de geplande training in Valencia links laten liggen om halsoverkop huiswaarts te keren in verband met het begin van de lockdown in Spanje.

Nieuw asfalt

Op vrijdag reed Stolte vijf sessies mee tussen de CRT rijders. De eerste sessie was vooral om het gevoel met de motor weer te krijgen. Het was ook even wennen aan het nieuwe asfalt op de baan. In de twee volgende sessie regende het en liet Stolte, met een rondetijd van 2.01.5, zien dat hij niet bang is voor een natte baan. Deze tijd verbeterde hij in de laatste twee sessies niet meer.
Stolte over het gevoel van vrijdag: “In de eerste sessie moest ik er vooral weer even inkomen. Het gevoel met de motor is erg goed. De grip op het nieuwe asfalt is naar mijn mening zowel in de regen als op het droge super goed. De banden slijten helaas wel wat sneller op het nieuwe asfalt”.

Snelste rondetijd

Zaterdag waren er drie trainingssessies met alleen de concurrenten van de Supercup 600 in de baan. De eerste sessie werd verreden op een droge baan en Stolte liet zien goed uit de ‘voorjaarsstop’ te zijn gekomen door gelijk een persoonlijk snelste rondetijd neer te zetten in 1.49.2. De tweede sessie was weer op een natte baan en ook hier verbeterde hij ruimschoots de tijd van vrijdag en was zelfs de snelste regenrijder.
Tijdens de laatste sessie was de baan weer droog en gaf hij nog even vol gas voor een nieuwe snelste ronde in 1.48.6.
Regen mocht voor mij de pret niet drukken, ik wist zaterdag van de supercup 600 de snelste tijd neer te zetten in de regen. Ik reed toen een 1.57,6 op een natte baan”, geniet de snelle Nieuwleusenaar nog na. “In de derde sessie was de baan weer opgedroogd. Na een aantal rondes wist ik erg goed mijn ritme te vinden, waardoor ik wederom mijn pr verbeterde naar 1.48,6 en dat onder erg harde wind en niet al te warme temperaturen”.

Klaar voor wedstrijden

Stolte en crew kijken dan ook terug op een geslaagd weekend en hebben laten zien klaar te zijn voor wedstrijden. Wanneer er weer strijd geleverd kan worden is de vraag die iedereen bezig houdt. Stolte miste het wedstrijdelement wel. “Helaas was er niet echt een wedstrijd gevoel, wel was er af en toe wat onderlinge strijd op de baan. Toch mis ik de wedstrijden wel. Momenteel blijven we hopen op positief nieuws omtrent wedstrijden in de toekomst”.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency