Foto: Andries Bos vertelt over de natuurboerderij.

Nieuwleusen Synergie draagt bij aan leefbare woonomgeving

NIEUWLEUSEN - Nieuwleusen Synergie was te gast bij het VerhalenCafé in De Spil, afgelopen woensdag.

Annette Wessels begon met het verhaal over de oorsprong van Nieuwleusen en vertelde op humoristische wijze hoe Nieuwleusen werd tot wat het nu is. Daarna kwamen vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie aan het woord. Duidelijk werd hoe Nieuwleusen Synergie is voortgekomen uit de gemeenschap van Nieuwleusen. Bekend zijn natuurlijk de kringloopwinkel Deuroe Veuroe en de  taxidienst Haaloe Brengoe, maar er is veel meer te vertellen.

Veurdewind windmolens

Op de verhalenavond was er vooral aandacht voor 2 nieuwe initiatieven. De windmolens in het plan Veurdewind en de Natuurboerderij Balk-Inn. Over de windmolens gaf Lambert Schuldink een toelichting. Het is een lange aanloop geweest, maar het lijkt er nu toch op dat er in het komende jaar gebouwd gaat worden aan twee molens. In de presentatie maakte hij duidelijk hoe uniek dit project is. Omwonenden zijn nadrukkelijk betrokken en zullen delen in de opbrengsten. De rest van de opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan de gemeenschap van Nieuwleusen.

Natuurboerderij Balk-inn

Andries Bos gaf een toelichting op de plannen voor de Natuurboerderij. Uit de zaal werd enthousiast gereageerd op de mooie plannen die vooral bedoeld zijn om kinderen meer te laten ervaren van het boerenleven en van de natuur. Het verzoek om een hangplek voor ouderen toe te voegen zal serieus in overweging worden genomen. Hoewel de opkomst wat tegenviel, kan toch teruggekeken worden op een gezellige en informatieve avond die door Carin Holsappel aan elkaar werd gepraat. 

Volgende keer Harry Been

Het volgende VerhalenCafé is op woensdag 27 november en begint dan om 19.45 uur. Verhalenverteller is die avond Harry Been. Hij organiseerde grote internationale voetbaltoernooien en woonde jarenlang in Nieuwleusen. De oud-KNVB-directeur wordt geïnterviewd door Chantal  Everaardt. Zij woont in Nieuwleusen, werkt bij RTV Oost als nieuws-verslaggever en presentatrice.  Ajax speelt op deze avond om 21.00 uur voor de Champignons League. Je kunt blijven kijken in de Spil of bent op tijd thuis. Vandaar dat het Verhalen Café een kwartier eerder begint. Iedereen is van harte welkom.

 

  

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency