Nieuwjaarsduik Dalfsen: record aantal deelnemers en opbrengst

DALFSEN - De Nieuwjaarsduik in Dalfsen – de vijfde in successie – bracht niet alleen een record aantal deelnemers op de been, maar resulteerde ook in een recordopbrengst.

Op Nieuwjaarsdag gingen aan het strandje Bellingeweer 98 deelnemers te water voor een frisse duik. Dat is het hoogste aantal tot nu toe. De oudste deelnemer was de 78-jarige mevrouw Kingma, die samen met haar kleinkinderen het water in ging. De jongste deelnemer, de vierjarige Valentijn Bos, ging op de armen van zijn vader het water in. De temperatuur van het water, ‘s morgens opgemeten door Jan Ardesch, bedroeg 7,8 graden.

 

Diverse deelnemers waren origineel verkleed. De ‘Siamese tweeling’ won de prijs voor de origineelste uitdossing. Het duo droeg  een tweepersoons t-shirt met op de voorkant een tekst over het hebben van goede voornemens voor het nieuwe jaar en op de achterkant de toepasselijke zin: ‘Al die voornemens vallen toch in het water’.

 

Jan Ardesch haalde met zijn team van zes leden  van de Toerclub dit jaar meer dan 600 euro aan sponsorgeld op. Twee jonge deelnemers, Angelique Bos en Nicole Lindeboom, kwamen met de opbrengst van het bakken van oliebollen en appelbeignets tot 345,50 euro. Verder zaten er diverse enveloppen met sponsorgeld in de giftenpot. Het veertien personen tellende ‘gele’ team van Jumbo Kamphuis werd gesponsord door supermarkteigenaar Ronald Kamphuis, wat goed was voor 100 euro per persoon. Via de bank kwamen ook grote giften binnen van 250 en 750 euro. De collecte tijdens de duik , met als motto: duiken of dokken,  leverde 495, 95 op. Dankzij alle sponsoring in natura bedroegen de onkosten niet meer dan 200 euro voor de reddingsboot. De totale opbrengst gaat naar de stichting ALS.

Op dit moment is de tussenopbrengst al een record. Vorig jaar was er in totaal 4.200 euro opgehaald, dit jaar staat de tussenstand al op 5.500 euro. De opbrengst van de sponsoractie van Ronald Kamphuis volgt deze week nog. Het Team Dalfsen had als streefbedrag  10.000 voor de deelname aan de Tour du ALS. De tussenstand daarvan bedraagt nu al 12.300 euro (foto: Johan Bokma).

 

 

(foto)

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency