Nieuwjaarsboodschap | 2021: nieuw jaar, nieuwe kansen?

NIEUWLEUSEN - Velen van ons begonnen hoopvol aan 2020. Een nieuw jaar lag voor ons, 366 dagen lagen open om er een mooi jaar van te maken. In februari kwamen er wat berichten door van een virus wat in China rondging. Gelukkig lijkt China ver weg. Maar in de huidige tijd bleek China helemaal niet zo ver weg. Het nieuwe coronavirus kwam ook naar Nederland en veroorzaakte de ziekte COVID-19.

Op 15 maart kwam er een intelligente lockdown. Bij veel ondernemers leidde dit tot onrust. Je zaak sluiten en niet meer open mogen, is ook niet niks. Maar de ondernemersgeest kwam ook direct bovendrijven. Heel veel ondernemers waren creatief en zochten andere wegen om toch (een deel) van hun boterham te verdienen. Groot was de opluchting toen alles weer open mocht en we weer mochten hopen op het normale leven. Waar we bij het begin van de uitbraak van het coronavirus in ons land nog dachten in weken, werden dit langzamerhand echter maanden. En nu, als ik deze tekst schrijf, hebben we voor de 2e keer een lockdown, en is het nog niet te voorspellen wanneer alles weer “normaal” wordt. Wat we wel weten is dat al onze ondernemers hun uiterste best hebben gedaan en hun uiterste best doen om het hoofd boven water te houden. En niet alleen de ondernemers, ook voor velen van u is het virus helaas veel te dichtbij gekomen.  

Nieuwleusen is een dorp om trots op te zijn. Wij hebben heel veel mooie voorzieningen, denk alleen al aan de sportterreinen, Kulturhus de Spil en het zwembad. Maar we hebben ook een heel mooi en uitgebreid winkelbestand, uniek voor een dorp van onze grootte. En vergeet dan ook niet alle andere bedrijven in het dorp waar vele Nieuwleusenaren werk vinden. Of de vele (sport)verenigingen die door hun sponsorbestand van grote waarde zijn voor heel het dorp. Om Nieuwleusen leefbaar te houden is het van belang dat al deze bedrijvigheid blijft bestaan. Dus hierbij mijn oproep: kies bewust, koop lokaal! Natuurlijk is het makkelijk om op de bank even via internet te bestellen en dit dan ook nog thuisbezorgd te krijgen. Maar denk dan heel even een stap verder. Veel van onze lokale winkeliers en bedrijven bieden op dit moment hun producten of diensten via internet aan. Zij hebben uw steun op dit moment hard nodig. En natuurlijk niet alleen op dit moment, maar ook in de toekomst. Laten we hopen dat de huidige lockdown voldoende is om in de nabije toekomst weer het “normale’’ leven op te kunnen pakken. Gelukkig ligt er weer een nieuw jaar voor ons. In 2021 hebben we 365 dagen om er een mooi jaar van te maken. En vergeet niet: kies bewust, koop lokaal. Samen zorgen we voor een leefbaar dorp!

Ik wens u allen al het goeds voor dit nieuwe jaar,  

 

Carola Mulders

voorzitter Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency