Foto: de plaatsing van de marketafel in Oudleusen, met op de achtergrond de werkgroepleden, staand vlnr. Willie van Oenen, Gerti Nieuhoff en Frank van Pijkeren.

Nieuwe 'marketafel' op dorpsplein in Oudleusen

OUDLEUSEN - Op het dorpsplein naast de kerk in Oudleusen is vandaag (zaterdag) een 'marketafel' geplaatst. De marketafel - in de vorm van een picknicktafel - is een deelproject van het DNA van Oudleusen.

Op de tafel staat een oude kaart van de Topografische dienst, uitgegeven in 1851. Op deze kaart staan de oude erven van Oudleusen met hun naam zoals ze in die tijd bekend waren. Door het Boerderij- en Veldnamenonderzoek van Frank van Pijkeren zijn heel veel gegevens van de boerderijen uit Oudleusen bekend geworden. Naaste deze tafel heeft de werkgroep Oudleusen van de Historische kring Dalfsen meegedaan met het boerderijnamenproject en is er een film / documentaire gemaakt over de agrarische geschiedenis van Oudleusen. Het zou allemaal feestelijk worden onthuld, met veel publiek erbij, maar dat kan helaas momenteel niet. De werkgroep hoopt wel dat nog dit jaar de première van de film te houden, liefst met zoveel mogelijk Oudleusenaren erbij.

De tafel is lokaal gemaakt door Timmerbedrijf Wouter Stokvis in samenwerking met Timmerfabriek Van der Vegt. Het blad is gemaakt bij Alvasi in Nieuwleusen.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency