Foto: de nieuwe buurtsportcoach, Annely Pluim.

Nieuwe buurtsportcoach erbij in gemeente Dalfsen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen heeft er een nieuwe buurtsportcoach bij: Annely Pluim. Een paar weken geleden is ze begonnen bij de gemeente Dalfsen en Annely is de collega van Marco Hollak en William van Lenthe. Met z’n drieën zijn ze dé verbindende schakel in het sport- en beweegveld van de gemeente.

“Marco en William richten zich vooral op de jeugd,” zegt Annely, “en ik ga me bezig houden met de senioren en word het eerste aanspreekpunt voor aangepast sporten. Sporten helpt om mensen beter mobiel te houden, vooral nu het beleid erop gericht is om mensen langer thuis te laten wonen.” Annely heeft als verpleegkundige met ouderen gewerkt en een opleiding gedaan voor cesartherapeut. (= Een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling en voorkoming van klachten als gevolg van een onjuist houdings- of bewegingspatroon.) “Al heb ik geen echte sportachtergrond, ik weet goed wat er leeft onder deze doelgroep. En bewegen hoeft niet per se te betekenen naar de sportschool gaan, wandelen is óók bewegen,” aldus de nieuwe buurtsportcoach.

Kerngezond Dalfsen

De buurtsportcoaches werken vanuit het beleidsplan Kerngezond Dalfsen dat is goedgekeurd door de gemeenteraad. Ze hebben de taak om meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. De coaches leggen verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, onderwijs, kinderopvang en de zorg.
“De eerste weken ben ik dus ook vooral bezig met kennismaken en contacten leggen voor mijn netwerk,” zegt Annely. “Zoals met de eerstelijnszorg, huisartsen, Saam Welzijn met hun project Lang Leve Thuis, maar ook met Carinova, die bij de mensen thuis komt. Ik ga eerst kijken waar behoefte aan is bij de doelgroep en probeer dat dan verder uit te werken. En waar al voldoende beweeginitiatieven zijn, hoef ik natuurlijk niks nieuws op te zetten. We hebben als buurtsportcoaches vooral een coördinerende en verbindende rol.”

Beweegkaart

Annely denkt erover om een beweegkaart te maken, waarmee mensen eenvoudig aan de slag kunnen gaan met oefeningen. Ze zou ook graag een kennismakingsdag met allerlei activiteiten organiseren, maar dat lukt nu nog even niet met de huidige coronamaatregelen.
De buurtsportcoaches zijn er voor iedereen die vragen of ideeën heeft met betrekking tot sporten en bewegen. Wie leuke ideeën heeft, kan dus gerust contact opnemen. De contactgegevens van Annely: e-mailadres: [email protected] of tel. 06 3447 2828. Haar werkdagen zijn maandag en dinsdag. Het gezamenlijke e-mailadres is: [email protected] en tel. 14 0529 (6 cijfers) Facebook: www.facebook.com/BSCDalfsen en Instragram: www.instagram.com/BSC_Dalfsen Twitter: https://twitter.com/BSC_Dalfsen

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency