Nieuwbouw 19 appartementen bij grand-café De Viersprong

NIEUWLEUSEN - De locatie van grand-café De Viersprong in Nieuwleusen wordt aangevuld met in totaal negentien appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. Projectontwikkelaar De Viersprong B.V. heeft een bouwplan opgesteld, dat wordt gerealiseerd door aannemer Vechtdal Bouw.

 

De uitvoering daarvan is nog afhankelijk van een verklaring van geen bezwaar, waarover de Dalfser gemeenteraad zich in oktober buigt. Als deze eind oktober groen licht geeft, volgt een periode van zes weken waarin omwonenden eventueel nog bezwaar kunnen maken. Na nog enkele andere procedurele en voorbereidende stappen kan de bouw naar verwachting in mei volgend jaar van start gaan. Met een bouwtijd van een jaar kunnen de appartementen dan voor de zomer van 2021 worden opgeleverd.

Het gaat om een plan van in totaal negentien koopappartementen van circa honderd meter (sommige iets ruimer), verdeeld over drie woonlagen. Enkele daarvan worden boven grand-café De Viersprong en de Trommelzaal gerealiseerd en er komen er zes op de plek van het woonhuis aan het Oosteinde 1. Dit pand is voor dit doel aangekocht door De Viersprong B.V. en zal worden gesloopt, net als het eveneens aangekochte pand waar tot voor kort Beekman Nouveau was gevestigd.

 

Grotere bouwhoogte

Met deze ‘stapeling’ krijgt het complex rondom De Viersprong een grotere bouwhoogte dan tot dusver het geval is. “We hebben de omwonenden daarover geïnformeerd”, vertelt Herman Bloemers van De Viersprong B.V. “Over het algemeen vindt men het een mooi plan. Sommigen moeten wennen aan het idee dat het hoger uitvalt, maar de dakhoogte is lager dan bijvoorbeeld de appartementen aan de Grote Markt en het complex van huurwoningen van VechtHorst aan het Oosteinde.” De bouwstijl wordt afgestemd op de omgeving. Zo krijgen de woningen op de kop van het complex dezelfde kenmerkende markiezen voor de ramen als het grand-café op de benedenverdieping.

 

Gemeente is enthousiast

Volgens Dalfsenaar Geert Stel, die jarenlang als projectontwikkelaar actief was in Zwolle en De Viersprong B.V. bij dit project begeleidt, is er behoefte aan dergelijke appartementen, waarmee vooral op senioren wordt gemikt. “De gemeente Dalfsen is er in beginsel enthousiast over”, weet hij, “temeer daar zij signaleert dat veel ouderen zoeken naar een appartement op een inbreidingslocatie. Bovendien ligt deze plek vakbij de winkels in Nieuwleusen.”

De appartementen hebben een woon- en badkamer, twee slaapkamers (enkele drie), een interne en een externe berging. Die laatste komt op een binnenplaats aan de achterzijde van De Viersprong, waar de bewoners bovendien kunnen parkeren. Deze parkeerplaats wordt met een hekwerk afgeschermd en bewoners krijgen daar een individuele sleutel van. Het trappenhuis voor alle appartementen komt eveneens aan de binnenzijde van het complex.

 

De voortgang is mede afhankelijk van de verkoop. Belangstellenden kunnen zich melden bij makelaar Andy Haddock van Sallandse Huizen B.V., op tel. 0529-851110. De prijzen beginnen bij drie ton.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency