Nieuw voertuig voor brandweerpost Dalfsen

DALFSEN - Maandag 22 februari krijgt de brandweerpost Dalfsen de beschikking over een nieuwe tankautospuit. Het huidige voertuig is na 21 jaar afgeschreven.

Normaal gesproken wordt een tankautospuit (basis brandweervoertuig) na ongeveer 15 a 16 jaar vervangen. De post Dalfsen is één van de 36 brandweerposten van de Veiligheidsregio IJsselland. Voor het eerst zijn de brandweervoertuigen regio breed aanbesteed en worden er in de eerste fase 23 nieuwe brandweervoertuigen opgebouwd door de firma Rosenbauer. De voertuigen zijn allemaal identiek en kunnen onderling makkelijker uitgewisseld worden bij storingen etc. Het nieuwe type is op een chassis van MAN trucks gebouwd en de firma Kenbri is de hoofdaannemer van de grote aanbesteding. De auto beschikt over de nieuwste ontwikkelingen zoals een veilige in- en uitstap voor de manschappen, lichtmast, voorbouwlier etc. De brandweerposten van Lemelerveld en Nieuwleusen zijn nog niet toe aan vervanging, deze voertuigen zijn nog niet 'afgeschreven'.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency