Foto: leerlingen van groep 7 en 8 van De Meele spelen als eersten het spel

Nieuw spel in de Week van het Handschrift

NIEUWLEUSEN - Kinderen van CBS De Meele in Nieuwleusen hadden vrijdag de primeur om het nieuwe gezelschapsspel Schriftgeheimen te spelen.

Deze week is het de Week van het Handschrift en vraagt het Platform extra aandacht voor het schrijven.

Bordspel Schrifgeheimen

Het Platform Handschriftontwikkeling heeft een bordspel ontworpen om de traditie van het handschrift te activeren en levend te houden. Aartje Schoemaker uit Nieuwleusen en Dick Schermer hebben de inhoud van het spel bedacht. De tekeningen op het speelbord van Schriftgeheimen zijn gemaakt door Janneke van der Linden uit Ruinen en Aliet Tempelman uit Nieuwleusen heeft het bijgeleverde boekje met handleiding en vragen vormgegeven.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Cultureel erfgoed

Vorig jaar heeft het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) ‘Handschrift’ als cultureel erfgoed aanvaard. Het Handschrift is bijgeschreven op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Meer informatie over (Platform) Handschriftontwikkeling en bestellen van het spel of andere materialen op het gebied van Handschrift is te vinden op http://www.handschriftontwikkeling.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency