Foto: Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen doet weer mee met de open Vechtdal-tuinen. Foto uit het archief.

Negen Vechtdal-tuinen open op 7 en 8 augustus

DALFSEN - De Vechtdal-tuinen, die liggen in het gebied tussen Laar in Duitsland tot de monding van de Vecht in Zwolle, zetten gezamenlijk het hek open. Een ruime variatie in tuinen is te bezoeken in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 augustus. De verbondenheid met de rivier en de liefde voor de tuin brengt deze tuinen samen.

In de loop van de jaren is het aantal tuinen uitgebreid, waardoor belangstellenden in het groen van alles kunnen ontdekken en ideeën opdoen. Maar ook kan men gewoon even neerstrijken, genieten en het prachtige Vechtdal verkennen. Zo zijn er tuinen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Tuinenstichting en twee tuinen die in het programma ‘Binnenste Buiten’ zijn te zien. De tuin van het eerste begin - ‘De oude Linde’ in Radewijk - is dit jaar voor het laatst te bezoeken. De ‘Tuinen van Mien Ruys’ in Dedemsvaart zijn dit jaar voor het eerst aangesloten.
De tuinen die te bezoeken zijn (stroomopwaarts) zijn De Meente in Zwolle, buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen, De Ossenkolk in Arriën, de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, Jetskes’s Tuin in De Krim, De Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen, De oude Linde in Radewijk, Colijnsplaat in Den Velde, Lubbers Goarn in Laar (D).
Bezoekers zijn van harte welkom tussen 10.00-17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.vechtdal-tuinen.nl


 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency