Foto: Heleen Goutbeek en Atty van Lenteren hebben een prentenboek over vogels gemaakt.

Natuurontdekmarkt met presentatie vogelboek ‘Fogul’ in Dalfsen

DALFSEN - Plaatsgenoot Heleen Goutbeek heeft speciaal voor kleuters een prentenboek over vogels gemaakt, ‘Fogul’, Atty van Lenteren schreeft de tekst, waardoor het ook een fijn voorleesboek is geworden.

Het boek wordt gepresenteerd op zaterdag 12 oktober, tijdens natuurontdekmarkt van 10.00 tot 16.00 uur bij de Westermolen in Dalfsen. Een mooie kans voor volwassenen en kinderen om van dichtbij mee te maken wat de natuur en met name vogels te bieden hebben.

Het verhaal begon met een bezoek aan een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Daar was geen vogelboek te vinden voor de peuters en kleuters. Maar jonge kinderen zijn slim en kunnen veel meer leren dan bijvoorbeeld alleen de boerderijdieren. Wanneer zij van jongs af aan oog krijgen voor het verschil in vogels, hun omgeving en alles wat zich in de natuur afspeelt, hoe fijner dat is. 

Natuurontdekmarkt

Tijdens de natuurontdekmarkt is er onder andere een stand van de IVN, natuurgids Gerrit Houtschild en uilenringer Han Bouman (met opgezette uilen en braakballen). Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop van kinderatelier de Kunst Keuken. En het boek Fogul 'vliegt uit'. Iedereen van harte welkom.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency