Natuurboerderij BalkInn doet mee aan Rabo ClubSupport

NIEUWLEUSEN - Natuurboerderij BalkInn doet mee aan Rabo ClubSupport, het nieuwe initiatief van de Rabobank waarmee met name sociale organisaties hun kas kunnen aanvullen.

De werkgroep die de natuurboerderij voorbereidt, begint aan een nieuwe fase. “Die brengt extra kosten met zich mee, vandaar dat we meer aandacht gaan besteden aan fondsenwerving”, zegt Jan van de Hoek, die het project onder de vlag van Nieuwleusen Synergie aanjaagt.

Ruim twee jaar geleden is het initiatief ontstaan tot het oprichten van een natuurboerderij met een sterk educatief karakter. Die moet een plek krijgen op de hoek van het Westerveen en de Bosmansweg. “We zijn een stap verder nu burgemeester en wethouders van Dalfsen eind juli definitief groen licht gaven voor de verdere uitwerking van de plannen. Dat was ook een voorwaarde voor deelname aan Rabo Club Support”, aldus Jan van de Hoek.

Maar voordat de aanvraag voor een wijziging van het huidige (agrarische) bestemmingplan kan worden ingediend, moet eerst een reeks onderzoeken worden uitgevoerd op het terrein, zoals een archeologisch onderzoek, bodemonderzoek en een flora-en faunaonderzoek. Maar ook de verkeersveiligheid zal onder de loep genomen worden. “Tot dusver konden we de voorbereidingen redelijk low-budget uitvoeren, maar deze vervolgstappen gaan meer geld kosten”, aldus Evert Schuurman. “We houden rekening met zo’n 15.000 euro. Dit bedrag zijn wij in de opstartfase al kwijt aan leges en onderzoekskosten.”

Publiciteit

Een deel daarvan is ook bedoeld voor de ontwikkeling van een eigen website, die naar verwachting over ongeveer een maand een feit kan zijn. Daarmee, en via andere kanalen, wil de werkgroep ook meer de publiciteit zoeken. “Dat is mede nodig om steun en draagvlak te vergaren”, aldus Evert Schuurman. Al lijkt het daarmee al de goede kant op te gaan. “We worden er regelmatig in positieve zin op aangesproken, met name door ouders van kinderen”, aldus Jan van de Hoek. “Onlangs schonk basisschool De Tweemaster de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop aan ons en zo waren er wel meer spontane initiatieven. Daaraan merken we dat er enthousiasme en draagvlak in het dorp is.”

Stemperiode

De werkgroepleden hopen dat dat enthousiasme zich vertaalt in een mooie opbrengst van de deelname aan Rabo ClubSupport. Deze nieuwe naam is de samenvoeging van de Clubkas Campagne en de Coöperatieweken van de bank. Van de Hoek: “Ditmaal is het vooral gericht op sociaal-culturele initiatieven. Elk lid van de Rabobank Vaart en Vechtstreek mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee stemmen op één deelnemer.”

De stemperiode begint op vrijdag 29 september en loopt daarna twee weken door, tot 11 oktober. Alle deelnemende verenigingen en stichtingen zijn te vinden op www.rabo-clubsupport.nl/vaart-en-vechtstreek/deelnemers. Mensen die Natuurboerderij BalkInn op andere manieren willen ondersteunen, bijvoorbeeld met denk- of doekracht, kunnen Jan van de Hoek benaderen op tel. 0643130151.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency