Muzikale hulde voor Bertus Fransen

NIEUWLEUSEN - Het Christelijk Mannenkoor Staphorst deed afgelopen woensdagavond het jubileumconcert van een halve week eerder nog eens ‘dunnetjes’ over in woonzorgcentrum De Hulstkampen in Nieuwleusen.

Het koor gaf daar een gelegenheidsconcert voor cliënten en andere belangstellenden, maar greep deze kans vooral aan om Hulstkampen-bewoner en koorlid Bertus Fransen in het zonnetje te zetten vanwege diens 25-jarig lidmaatschap van het koor.

Voorzitter Bart Hoeve introduceerde het 50 jaar bestaande koor en verwees naar het geslaagde jubileumconcert in De Levensbron in Rouveen. Daar zong het Christelijk Mannenkoor Staphorst een groot gedeelte van de voor deze gelegenheid uitgebracht CD, repertoire dat woensdagavond ook in De Hulstkampen klonk. Bij het jubileumconcert huldigde het koor al enkele andere trouwe leden, van wie er één de volle vijftig jaar lid is.

Bertus Fransen zong tot enkele jaren geleden zijn (bariton-)partijtje mee in het mannenkoor, maar dat werd vanwege een aandoening onmogelijk. Wel bleef Bertus lid van het koor en hij is dat inmiddels 25 jaar. Omdat hij vanwege zijn ziekte niet bij het jubileumconcert in Rouveen kon zijn, kwam het koor naar hem toe. De muzikale hulde ging vergezeld van de uitreiking van de zilveren G-sleutel, een oorkonde van de zangersbond KCZB, bloemen en een exemplaar van de jubileum-CD.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency