Foto: Molen Massier in Nieuwleusen kleurt blauw. Foto: Marcel van Saltbommel.

Molen Massier in Nieuwleusen kleurt blauw voor Unicef

DALFSEN - Vandaag (maandag) is de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Daarom kleuren allerlei gebouwen blauw in het hele land, zoals Molen Massier in Nieuwleusen.

In aanloop naar de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november, kleurden allerlei gebouwen blauw. Rond deze dag staat Unicef wereldwijd stil bij de rechten van kinderen. Daarom werden gebouwen in blauw licht gezet, maar ook door rondom de verkiezingen aandacht te vragen voor kinderrechten. In gemeente Dalfsen kleurde Molen Massier in Nieuwleusen afgelopen dagen blauw.

Rechten voor kinderen

Kinderen hebben rechten en moeten gehoord worden. Die boodschap staat centraal in de maand november, rond de Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november en de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Want kinderen mogen niet stemmen, maar hebben wel het recht om gehoord te worden. Met onder andere speciale verkiezingsposters en blauwe stempotloodjes, zette Unicef op 20 november daarom kinderen en hun stem voor hun eigen rechten centraal.

Verenigde Naties

Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties in New York het VN-Kinderrechtenverdrag aan, dat gaat over alles waar kinderen in hun leven mee te maken kunnen krijgen. Denk aan onderwijs, voeding, wonen, gezondheid en familie. Maar ook aan mishandeling, kinderarbeid, oorlog en bescherming. Hoewel bijna 200 landen wereldwijd het kinderrechtenverdrag ondertekenden, worden nog altijd veel rechten van kinderen geschonden. Tot op de dag van vandaag wordt het bewijs pijnlijk zichtbaar door het toenemende geweld in een oorlog waar kinderen niet om hebben gevraagd, maar wel de dupe van zijn.

Voor meer informatie kijk op https://www.unicef.nl/ons-werk/kinderrechtendag

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency