Meezingen en headbangen tijdens Palthepop

NIEUWLEUSEN - Zoek twee uitstekende tribute-bands bij elkaar van grote namen in de rock-, hardrock- en metalscene en je hebt gegarandeerd een geslaagde avond. Deze formule past het rock-evenement Palthepop de laatste jaren met veel succes toe en deze aanpak is nog altijd niet aan slijtage onderhevig.

Dat bleek ook zaterdagavond weer, toen de achterste zaal van Het Witte Peerd volstroomde met hardrock- en metalliefhebbers, die genoten van muzikale odes aan achtereenvolgens Motörhead en Status Quo. Voor het eerste zorgde de Nederlandse band Snaggletoöth, die een succesvolle greep deed in het repertoire van een van de hardste bands uit de geschiedenis van de Britse heavy metal. De liefhebbers hoorden veel klassiekers langskomen, inclusief het massaal meegezongen Ace of spades. Meezingen, -swingen en headbangen was het ook bij de Duitse band Piledriver, die gezien wordt als een van de beste tribute-bands van Status Quo op het Europese vasteland. Zaterdagavond bewezen ze waarom. Ze legden zich vooral toe op het repertoire dat hun grote voorbeelden afleverden in de periode 1970-1981, volgens veel fans de beste jaren van de Quo. Daarnaast speelde de band enkele eigen nummers, die naadloos pasten in het cover-repertoire (foto: Marcel van Saltbommel).

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency