Meerdere gewonden bij ongevallen door gladheid

NIEUWLEUSEN - Rondom De Lichtmis (op de A28 en N377) zijn zaterdagochtend in alle vroegte meerdere ongevallen met letsel gebeurd. De eerste melding kwam rond 06.30 uur binnen bij de meldkamer. Een auto op de A28 was in de slip geraakt en via een sloot en parallelweg in een tweede sloot langs de Hermelenweg terecht gekomen. Deze bestuurster is per ambulance naar Zwolle overgebracht.

Ter hoogte van de Koperen Hoogte ging het ook goed mis toen meerdere auto's over de weg tolden. Daarbij raakte ook een auto van de weg af, de bestuurster hiervan is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Terwijl de hulpverleners op de oprit richting Zwolle stonden, tolde er ter hoogte van viaduct De Meele een auto in de vangrail. Op de N377 tussen Lichtmis en Hasselt raakte een automobiliste in de slip en sloeg meerdere malen met haar auto over de kop. Ook zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

De wegen waren verradelijk glad. De snelheid op de A28 werd tijdelijk naar 70km teruggebracht om het verkeer te waarschuwen. Ondanks alle maatregelen passeerden de meeste weggebruikers met een hoge snelheid.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency