Foto: Vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig en Jan Kats, beheerder van De Spil.

Maatschappelijke Beursvloer bij De Spil in Nieuwleusen

DALFSEN - De zaal is nu nog leeg, maar dat ziet er op woensdag 10 oktober heel anders uit. Dan staat deze zaal in kulturhus De Spil vol met lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties, die samen gaan handelen tijdens de derde Maatschappelijke Beursvloer.

Jan Kats, beheerder van De Spil, heeft er zin in. “Geweldig dat dit evenement nu voor het eerst in Nieuwleusen wordt georganiseerd”, zegt hij. “Een prachtige gelegenheid voor lokale ondernemers om de meest uiteenlopende partijen te ontmoeten en er ook nog zaken mee te doen”. Vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig zegt  dat al veel organisaties zich hebben aangemeld. Naast de partijen die al in De Spil te vinden zijn, zoals de bibliotheek en Saam Welzijn, doen ook zorgcentrum De Hulstkampen en kringloopwinkel Noggus & Noggus uit Dalfsen mee. Want de Beursvloer is voor de hele gemeente. Zo doet De Wijnstaete uit Lemelerveld voor de tweede keer mee, terwijl Historische Vereniging Nij’luusn van Vrogger voor het eerst meedoet.

Omdat er op de Beursvloer niet met geld wordt gehandeld, kunnen ondernemers op een aantrekkelijke manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Geen sponsoring, maar een deal sluiten waar beide partijen beter van worden. De gemeente is, als grote werkgever, ook van de partij. En De Spil doet zelf vanzelfsprekend mee. Jan Kats en Stefan Keijzer weten al precies wat ze graag willen, maar ook wat ze te bieden hebben. Want alleen vragen kan niet op de Beursvloer, je biedt ook wat aan. Zo zijn de mensen van Wij-land, een nieuw te starten onderneming met paarden in Nieuwleusen, graag van de partij. “Op deze manier hopen we veel organisaties te leren kennen maar ook de lokale ondernemers te ontmoeten”, zegt Hedy Siemerink. “Dit is voor ons een mooi podium waar we onszelf goed kunnen neerzetten en promoten. Alleen daarom wilden we al meedoen. Als daar dan ook nog leuke matches uitkomen, zou dat helemaal geweldig zijn.”

“Hoe meer bedrijven, verenigingen en stichtingen er mee doen, hoe beter het is voor Nieuwleusen en voor de rest van de gemeente”, zegt Kats. Na twee keer in Dalfsen is nu Nieuwleusen gastheer en dat geeft lokale ondernemers misschien net het zetje in de rug om ook mee te doen, naast bedrijven uit Dalfsen of Lemelerveld. De maatschappelijke organisaties melden zich vanuit alle hoeken. Zij weten uit ervaring dat ze goede zaken kunnen doen op de Beursvloer. Zoals het Leer- en werkbedrijf De Enk uit Lemelerveld. Enthousiast nemen ze voor de derde keer deel. En zorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen. Zij weten als geen ander wat de Beursvloer op kan leveren. Tijdens de Beursvloer 2017 waren zij koploper met de meeste matches.

Er is nog ruimte voor bedrijven om deel te nemen. Wil je als ondernemer lokale organisaties ontmoeten en je maatschappelijke betrokkenheid tonen, meld je dan aan. Op www.beursvloerdalfsen.nl staat alle informatie. Maar die is ook te verkrijgen bij De Spil of bij de vrijwilligersmakelaar. Zij hopen u allen te zien op 10 oktober.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency