Foto: de 'Lovedokters'

‘Lovedokters’ op Agnieten College Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen krijgen ‘Lovedokters’ op bezoek op vrijdag 14 februari.

Het bezoek van de love dokters is bestemd voor alle leerlingen. “Op die dag is het Valentijnsdag en rond deze tijd hangt de liefde in de lucht. Dat is dan ook de perfecte gelegenheid om jongens en meiden voorlichting te geven over de liefde en alles wat daarbij komt kijken,” zegt jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg. De preventieactiviteit met de Lovedokters is een initiatief vanuit het jongerenwerk van Saam Welzijn

'Vrijkaartjes'

De love dokters komen langs om alle vragen te beantwoorden die onder jongeren leven over liefde en seksualiteit. Daarnaast delen zij bloemen uit met daaraan een ‘vrijkaartje’. Op dit kaartje staan voorlichtingsteksten over seksualiteit, sexting en omgangsnormen die met seksualiteit en liefde te maken hebben.

Preventie

De Lovedokters breken gemakkelijk het ijs, zodat er veel aandacht zal zijn voor de ludieke preventieve actie. Jongeren staan rond de love dokters en luisteren aandachtig. Lachend, zenuwachtig en voorzichtig wordt er op de love dokters gereageerd. Giechelend worden de bloemen met de ‘vrijkaartjes’ besproken onder de meiden. Zo stoer en luidruchtig wordt er gereageerd door de jongens. “Het gaat er niet altijd om hoe de reactie nu is,” zegt Van den Berg. “Het gaat ons erom dat jongeren preventief wat van ons mee krijgen. Misschien dat dit alles nu nog niet voor hen van toepassing is, maar mocht het zover zijn, dan hopen wij vanuit het jongerenwerk dat de jongeren terugdenken aan ons ‘vrijkaartje’. Daarnaast is het belangrijk om dit thema toch bespreekbaar te maken”

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency