Foto: De Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Foto: J. Snijder.

Live uitzending vanuit Ontmoetingskerk Nieuwleusen

DALFSEN - Morgen - zondag 22 maart – kan iedereen die dat wil een korte kerkdienst volgen vanuit de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen.

De dienst wordt live uitgezonden. Het is geen reguliere eredienst, maar een dienst waarin de dominee voorgaat en waarin enkele gemeenteleden hun bijdrage leveren.
De kijkers kunnen vertrouwde liederen meezingen via de beeldverbinding. De dominee geeft in deze dienst een overdenking over de schriftlezing. De lezing komt uit Exodus 7: 8-25. In de dienst zijn ook gebeden: voor u, voor de wereld, voor de zieken, voor het zorgpersoneel, voor scholieren die zich voorbereiden op examens en zich afvragen hoe het allemaal verder zal gaan. Kortom: verbonden met elkaar, verbonden met het geloof. Anders dan een ‘normale’ zondagmorgen. Maar daarom nog wel in kerk.
Verbinden kan via: http://tiny.cc/ontmoetingskerk

Welkomstdienst

De Welkomstdienst ’s avonds in de Grote kerk in Nieuwleusen is eveneens online te volgen. Met name het elkaar ontmoeten en samen koffie drinken wordt lastig. Daarom worden alle geplande onderdelen van te voren opgenomen of gedownload van Internet en zo wordt een digitale versie gecreëerd van een normale dienst. Een link hiervan wordt op de website geplaatst en is beschikbaar op zondag 22 maart om 19.15 uur.

De Protestantse Kerk in Nederland verzorgt in samenwerking met de EO de komende zondagen wekelijkse meditaties met ds. René de Reuver op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur.

R.K. kerk

De Emmanuelparochie,  waaronder de katholieke kerken in gemeente Dalfsen vallen, zenden op zondag 22 maart om 11.00 live uit vanuit de Brigittakerk in Ommen.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency