Foto: De gedecoreerden met loco-burgemeester Ruud van Leeuwen.

Lintje voor Bert van Leussen en Derk Jan Wennemars

DALFSEN - “Onbekende helden staan aan de basis van de prestaties van topsporters”, aldus loco-burgemeester Ruud van Leeuwen woensdagavond in het verenigingsgebouw van IJsclub Stokvisdennen. Hij eerde twee van deze ‘onbekende helden’ die avond met een koninklijke onderscheiding: Bert van Leussen en Derk Jan Wennemars. Tijdens een gelegenheid rond het vijftigjarig bestaan van IJsclub Stokvisdennen werden ze beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

“Het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers als u maken het voor topsporters mogelijk om optimaal te presteren”, aldus Van Leeuwen. Op lokaal niveau zijn beide gedecoreerden natuurlijk allerminst onbekend, want beiden drukten hun stempel op de ontwikkeling en het voortbestaan van de Dalfser ijsclub, die ook regionaal en zelfs nationaal goed staat aangeschreven.

Derk Jan Wennemars (de vader van Erben) is vanaf 1970 tot de dag van vandaag bestuurslid, ijsmeester en beheerder bij de IJsclub Stokvisdennen. Van 1982 tot 2000 was hij tevens bestuurslid en vrijwilliger van voetbalvereniging ASC ’62 en sinds 2005 fungeert hij ook als vrijwilliger bij woonzorgcentrum Rosengaerde.

Bert van Leussen is sinds 1986 tot op heden eveneens bestuurslid en vrijwilliger bij de Dalfser ijsclub. Ook was hij van 1986 tot 2005 voorzitter en lid van de Tosscommissie en ballencoördinator bij de voorjaarscompetitie van DLTC. Van 1988 tot 2010 was hij secretaris van het KNSB-gewest Overijssel en sinds 2016 is hij tevens als vrijwilliger actief voor de stichting Theater de Stoomfabriek.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency