Lezingen van de Toekomstmakers bij Duurzame Dorpen Dalfsen

DALFSEN - Het netwerk van Duurzame Dorpen in Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent (sociale) duurzaamheid. De eerste lezing op dinsdag 12 februari om 20.00 in Theater De Stoomfabriek, staat in het teken van duurzaam voedsel verbouwen.

Vorig jaar organiseerden Groen Gebogen en Het Levende Dorp de Duurzaamheids Dialogen, op zoek naar het duurzame toekomstbeeld van de Gemeente Dalfsen. Dit jaar wordt de zoektocht voortgezet onder de naam De Toekomstmakers. Een initiatief gedragen door alle Duurzame Dorpen uit Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Maandelijkse lezing
Ze organiseren samen een maandelijks terugkerende educatieve avond met als doel om bewustwording rondom duurzame thema’s te vergroten en een dialoog op gang te brengen. De bezoekers komen in aanraking met inspirerende lokale en nationale sprekers en initiatieven die naar een gezonde, eerlijke en duurzame wereld streven.

‘Wij oogsten hier geluk’
Op dinsdag 12 februari om 20.00 in Theater De Stoomfabriek gaat de reeks van start met de documentaire ‘Wij oogsten hier geluk’, over Community Supported Agriculture (CSA) oftewel ‘gemeenschapslandbouw’ in Nederland. Een duurzame manier van voedsel verbouwen, waarin boeren en consumenten in direct contact staan en gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen. Samen met regionale boeren wordt dit thema onderzocht.

Volgende lezingen
De volgende lezingen staan gepland voor dinsdag 12 maart 20.00 Theater De Stoomfabriek, Dalfsen en dinsdag 9 april 20.00 De Wiekelaar, Oudleusen. De toegang is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency