Leerlingen van basisschool De Zaaier vieren feestelijke circusdag

NIEUWLEUSEN - Vanwege de onzekerheid of de schoolreis dit jaar door kon gaan, besloot CBS De Zaaier in Nieuwleusen een tijd geleden al om ook dit jaar de schoolreis niet door te laten gaan. In plaats daarvan heeft de school ervoor gekozen een feestelijke circusdag te organiseren, die vond gisteren (maandag) plaats.

“Al enkele weken zijn de leerlingen in de klas bezig met het thema circus,” vertelt leerkracht Lisanne Aalbers. “Vandaag is het feestelijke einde van dit thema en met dit heerlijke weer is het één groot feest op het schoolplein.” Het besluit om niet op schoolreis te gaan was niet gemakkelijk, maar gaf wel een stuk meer zekerheid. “De coronasituatie veranderde eerder dit jaar zo vaak en snel dat het voor onze school puur een keuze voor zekerheid was,” legt Lisanne uit. De organisatie Grote Broer kunsteducatie uit Zwolle was ingevlogen om de leerlingen diverse circusacts te leren. Per groep werd een andere act ingestudeerd en aan het eind van de dag gaven zo alle leerlingen samen een circusvoorstelling op het schoolplein.   

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency