Foto: Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Leerlingen uit Nieuwleusen duiken in de techniek

NIEUWLEUSEN - Komende maandag gaat de jaarlijkse Techniekweek weer van start in Nieuwleusen. De groepen 6 tot en met 8 van de basisscholen gaan tussen maandag 15 en donderdag 18 oktober een bedrijf bezoeken of aan de slag bij Selecsys. Of ze brengen een bezoek aan de Technobiel, een techniek-truck die op de parkeerplaats van voetbalvereniging USV staat,

De leerlingen krijgen uitleg en gaan veel zien. Bovendien gaan ze ook zelf met diverse opdrachten aan de slag op school.

Op donderdag is er een open avond: dan kunnen de bedrijven, waar de kinderen zijn geweest, worden bezocht. Bovendien worden de werkstukken ze hebben gemaakt, tentoongesteld in kulturhus De Spil.

Iedereen is van harte welkom op de open avond bij een van de bedrijven en natuurlijk bij de afsluiting van de techniekweek in De Spil. De bedrijven zij open van 17.45 tot 18.30 uur. De tentoonstelling en prijsuitreiking van de werkstukken is van 19.00  tot 20.00 uur in De Spil (inloop vanaf 18.30 uur).

De organisatie – die bestaat uit leden van de IKN (Industriële Kring Nieuwleusen), bedrijven, Selecsys en basisscholen -  hoopt dat de kinderen het plezier van techniek zullen ontdekken.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency