Leerlingen Planthof te gast in De Hulstkampen

NIEUWLEUSEN - Leerlingen van groep 5 en 6 van GBS De Planthof waren vrijdagmorgen te gast in zorgcentrum De Hulstkampen in Nieuwleusen. Samen met de ouderen schoven ze aan in de grote hal, voor gesprekken en onderzoekjes.

Het is de bedoeling dat leerlingen van deze nabijgelegen school met ingang van dit seizoen eenmaal per maand een bezoek brengen aan de Hulstkampen. Steeds op vrijdagochtend, sowieso de activiteitenochtend voor de cliënten. “Voor de zomer hebben leerlingen van  groep 7 en 8 hier geweest om pannenkoeken te bakken voor de bewoners”, legt Minke van Assen, leerkracht van de groepen 5 en 6, uit. “Dat vonden we van beide kanten zo’n succes dat we dit vaker willen gaan doen. De Hulstkampen organiseert het en nodigt ons uit. Het is een mooie manier om jongeren en ouderen dichter bij elkaar te brengen. Je zou het kunnen zien als een onderdeel van het onderwijs in burgerschap. En ook neen beetje geschiedenis, want de kinderen kunnen ouderen vragen hoe het leven vroeger was.”

Daarnaast maakten de leerlingen vrijdagmorgen weer eigenhandig lekkere dingen klaar, die ze vervolgens aanboden aan cliënten van De Hulstkampen. Daarnaast werden aan tafel onderwijsproefjes gedaan: aan de hand van een bak met water uit de sloot werd gekeken welke waterdieren er zoal in huizen. De contacten zijn wederkerig: een cliënt van De Hulstkampen komt af en toe ook langs op school om te helpen tijdens de techniekmiddag.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency