- Algemeen
- 29 november 2022
- Door Redactie
Leerlingen De Meele Nieuwleusen koken in echt restaurant
NIEUWLEUSEN - De leerlingen van CBS De Meele in Nieuwleusen werkten afgelopen weken aan het thema ‘voeding’.
De bovenbouw ‘- groep 5 tot en met 8 heeft zich daarbij verdiept in het sub-thema ‘restaurant’. Tijdens verschillende vakgebieden kwam dit terug in de lessen, zoals bij begrijpend lezen, menukaarten maken, uitnodigingen schrijven en nog veel meer. Maar het allerleukst was dat restaurant-eetcafé Mansier in Oudleusen dinsdag de keuken en het restaurant open had gesteld voor de leerlingen. Zo gingen zij samen aan de slag met het voorbereiden van een diner, onder leiding van het personeel van Mansier.
Gasten uitnodigen
En ’s avonds mocht iedere leerling twee gasten uitnodigen voor het diner. De 22 kinderen vervulden hun rol met verve: ze zorgden voor een tafelschikking, namen de jassen aan van de gasten en boden ze een drankje aan. De 44 gasten werden uitstekend bediend door de obers en kregen een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Ondertussen zorgden andere leerlingen er al weer voor dat de afwas werd weggewerkt in de keuken: het liep allemaal gesmeerd.
Broodjes bakken
De onderbouw – groep 1 tot en met 4 – kreeg onder andere op school een gastles van de bakker en gingen zelf broodjes bakken. Bovendien maakten ze samen een uitstapje naar molen De Zwaluw in Hasselt en hoorden over het malen van meel.
Onder nog wat foto's, klik op het pijltje voor de volgende foto.

Delen: