Foto: Marcel van Saltbommel

Leerlingen Agnieten College maken alternatieve plannen voor ijsbaan

NIEUWLEUSEN - Een ijsbaan die met geluk een paar dagen of weken per jaar wordt gebruikt. Dat kan anders dachten ze op het Agnieten College. De leerlingen in klas 1 en 2 kregen de opdracht een maquette te bouwen van hun plan om de ijsbaan ook gedurende de rest van het jaar te gebruiken, maar met behoud van de traditionele functie.

“Dit was een vakoverstijgende opdracht,” vertelt techniekdocent Martien Wind. Hij werkte voor deze opdracht samen met tekendocent Iris Splietelhof. “Het idee voor deze opdracht ontstond in de tijd dat de leerlingen volledig thuis onderwijs volgden. Voor onze beide vakken is het best ingewikkeld online de les te geven. We hebben hen daarom de opdracht gegeven, met de middelen die ze thuis voorhanden hadden, een maquette te maken van de ijsbaan.” Voor de leerlingen extra uitdagend dus, omdat ze niet de beschikking hadden over allerlei materialen en middelen die ze op school kunnen gebruiken bij de vakken techniek en tekenen. De timing van de opdracht kon haast niet beter, want op het moment dat de leerlingen terug naar school mochten op 1 maart, werden de maquettes ingeleverd. Dat betekende voor de beide docenten het beoordelen van zo’n 100 ijsbanen. “Een hele klus, maar we hebben ons echt enorm verbaasd over het eindresultaat. Alle leerlingen zijn serieus aan de slag gegaan en dat is te zien aan de bouwwerken,” vertelt Martien. 

Een aantal maquettes heeft een plekje gekregen in één van de vitrines in Kulturhus De Spil. En dat is niet onopgemerkt gebleven, de wethouder werd ook enthousiast van de plannen die visueel waren gemaakt. “Hij heeft toegezegd om met één van de klassen in gesprek te gaan over de ideeën die zij hebben met de ijsbaan,” weet Martien te vertellen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency