Foto: De winnaars op een rij, foto: J. Wierenga

Leerlingen Agnieten College komen met 1.000 ideeën na oproep minister-president

NIEUWLEUSEN - De afgelopen twee weken zijn alle leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen bezig geweest met de vraag en uitdaging van premier Mark Rutte om mee te denken en met ideeën te komen in deze coronatijd. Inmiddels zijn er zeker 1000 ideeën binnengekomen en hebben de leerlingen in die hoedanigheid kennisgemaakt met het werken als minister-president.

Doordat hun school is gehuisvest in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen maken de leerlingen de samenleving elke dag van dichtbij mee en weten zij daardoor goed wat er speelt.  

De beste ideeën kwamen van Manou Westera (13 jaar), Lieke Wierenga (14 jaar) en Eliza Meijer (13 jaar). Zij gaan alle ideeën persoonlijk naar Den Haag brengen. Tevens vervangen zij tijdelijk de minister van onderwijs Arie Slob, de minister van VW, Hugo de Jonge en premier Mark Rutte. Doventolk Irma Sluis wordt niet vervangen, zij doet het erg goed!

Op dit moment bekijkt het Ministerie van Algemene Zaken wanneer de leerlingen de overdracht van de ideeën kunnen en mogen doen. Manou Westera mag na de overdracht nog een nacht in een hotel overnachten, zoals het een minister-president betaamt.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency