Lancering website DNA van Dalfsen

DALFSEN - DALFSEN - In een online meeting met de initiatiefnemers, wethouder Jan Uitslag en de pers werd vanochtend (donderdag) digitaal de website DNA van Dalfsen (www.dnavandalfsen.nl) gelanceerd.

Op de website, een gezamenlijk initiatief van de Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger en de Historische Kring Dalfsen, is in tekst en beeld de historie van de gemeente Dalfsen te vinden. Van foto's, verhalen tot 3D weergaven en zelfs fiets- en wandelroutes langs historische punten. 

De historische verenigingen trokken de afgelopen jaren veel samen op in het kader van het DNA van Dalfsen. Dit project, dat mede gefinancierd wordt door de Provincie Overijssel, kwam tot stand na de opgravingen in Oosterdalfsen in 2015, waarbij archeologen schatten met grote historische waarde vonden. De gemeente Dalfsen besloot toen om de verhalen uit onze geschiedenis meer zichtbaar te maken. 

Wethouder Jan Uitslag gaf tijdens de bijeenkomst aan ontzettend trots te zijn op de samenwerking tussen beide historische verenigingen en het resultaat dat zij met deze website hebben bereikt. "Ik prijs me als gemeente gelukkig met deze twee actieve verenigingen die hiermee borgen dat onze historie niet verloren gaat. Sterker nog: dat we deze blijven vertellen en delen." 

De basis van de website staat nu en kan de komende jaren alleen maar verder worden gevuld met verhalen en beelden. Daarvoor is door beide historische verenigingen een nieuwe stichting in het leven geroepen. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency