Foto: Yvonne Lugtenberg.

Ladies Only Against ALS levert meer dan 7.500 euro op in Lemelerveld

LEMELERVELD - Bij de ladiesnight in Lemelerveld werd met veel vrouwenpower zoveel mogelijk geld binnen gehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Een enorme stoet uitzinnige, kleurrijk uitgedoste dames stond donderdagavond in de rij bij Zaal Reimink in Lemelerveld. Ze waren in afwachting van een ladiesnight om met veel vrouwenpower, zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

José Dijkstra

Het initiatief voor deze avond kwam van vijf ladies die nauw verbonden zijn met dorpsgenoot José Dijkstra, die vorig jaar maart de diagnose ALS kreeg. Samen met de familie van José en heel veel weldoeners en lokale ondernemers werd deze ladiesnight voorbereid. Ruim vierhonderd dames hadden een entreebewijs aangeschaft.
José, als altijd prachtig fleurig gekleed (voor de gelegenheid in het oranje, de kleur van ALS), had uiteraard vooraf enige zenuwen, maar was dankbaar en zichtbaar onder de indruk van de enorme opkomst en alle aandacht die er naar haar, haar familie uitging. De gastvrouw van de avond was Debby van der Zande, bekend van social media, die zich op haar eigen unieke, no-nonsens wijze in het dialect door de avond kletste. Het is een avond met een lach en een traan. De lootjes voor de grote verloting, mede mogelijk gemaakt door alle aanwezige ondernemers, vonden gretig aftrek.

Modeshow

Een modeshow mocht op een ladiesnight natuurlijk niet ontbreken. Een drietal lieftallige meiskes showde kinderkleding, twee knappe heren had het lef om ook voor de bühne te flaneren, de vriendinnen van José showden de kleding van Via Simoon en Onze Tante Leen, maar de (mode)show werd toch wel gestolen door de drie bloedmooie dochters van José: Jodie, Babet en Sofie, die als volleerde modellen over de catwalk flaneerden. En alsof het nog niet genoeg was, kwam ineens ook nog paaldanseres Djennie op gevaarlijk hoge high heels, haar inspirerende en opwindende kunsten vertonen tijdens een workshopje paaldansen. Als dat geen vrouwpower was.

Debby van der Zande

Vervolgens was er een interview met Debby van der Zande, die op haar beurt vier van haar Twentse kookboeken weggaf en in het bijzonder één aan José. Dan is het tijd om de avond af te sluiten en de voorlopige balans op te maken. Jodie nam het woord en richtte zich een moment speciaal tot Anga, de steun en toeverlaat van de familie als het om de dagelijkse zorg voor José gaat.

Sponsors

Jodie dankte allen hartelijk voor hun medewerking en gulle giften. In het bijzonder drukkerij Van Asselt, Zaal Reimink, Kapsalon Look Hair, Schoonheidssalon Flawless by Merel, DJ Marcel, Rob Lenferink, het organisatiecomité Martine, Dorien, Annemarie, Kristel, Simone en uiteraard de vrouw waar het allemaal om draait: José Dijkstra. 

Opbrengst

De avondopbrengst was ruim 7.500 euro. Maar dat bedrag kan nog flink oplopen. Doneren aan ALS kan nog steeds, kijk op https://www.als.nl/wat-kun-jij-doen

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency