Foto: kinderburgemeester Laure Veldman. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Gemeente Dalfsen zoekt nieuwe kinderburgemeester

DALFSEN - Gemeente Dalfsen zoekt voor schooljaar 2024-2025 een nieuwe kinderburgemeester, als opvolger van Laure Veldman.

Vind jij het leuk om te vertellen wat jij belangrijk vindt? Weet jij wat er gebeurt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen denken? Grijp dan nu je kans! Misschien volg jij Laure wel op. Je bent kinderburgemeester tot het einde van het schooljaar. Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 of 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen, kunnen meedoen.
Laure zegt: “Het afgelopen jaar vond ik heel leuk, het vloog voorbij. Nu kan jij je opgeven voor volgend jaar! Ik hoop dat veel kinderen enthousiast worden. Je leert er veel van en je kunt laten zien wat jij belangrijk vindt.”

Burgemeester Erica van Lente vult Laure aan: “Laure heeft afgelopen jaar veel gedaan. Van feestelijke activiteiten tot haar eigen ideeën uitvoeren, zoals meedoen aan Boomplantdag en nationale Buitenspeeldag. We merken dat het kinderburgemeesterschap steeds bekender wordt in de gemeente. Kinderen weten ervan en stellen steeds vaker vragen. Zo betrekken we kinderen bij de gemeente, horen we wat zij belangrijk vinden en geven we ze een stem.”

Wat ga je doen 

Als kinderburgemeester deel je jouw ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester en wethouders. Die ideeën kunnen van jou zijn of van je vrienden en vriendinnen. Iedereen kan bij jou terecht. Je bedenkt ook zelf acties om echt iets te bereiken. Daarnaast ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en heb je een paar keer per jaar overleg met de burgemeester.
Je kunt op verschillende manieren kinderburgemeester zijn. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent, het leuk vindt om in de belangstelling te staan en graag naar andere kinderen in de gemeente Dalfsen luistert. De kinderburgemeester is het hele schooljaar 2024-2025 actief.

Aanmelden

Zit jij volgend jaar in groep 7 of 8, woon je in de gemeente Dalfsen en wil je kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur uiterlijk maandag 1 juli via WeTransfer een filmpje van maximaal 1,5 minuut waarin je vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Zet in het bericht je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en het telefoonnummer van je ouders. Stuur dit naar: [email protected]. De gemeente Dalfsen heeft het telefoonnummer van je ouders nodig, zodat ze contact met hen kunnen opnemen voor toestemming.

Meer informatie

Aanmelden kan tot en met maandag 1 juli. De jury kiest uit alle aanmeldingen meerdere kandidaten die zich mogen presenteren op dinsdag 9 juli tussen 15.00 en 17.00 uur in het gemeentehuis. In september 2024 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd en ga je aan de slag. Alle informatie lees je op www.dalfsen.nl/kinderburgemeester

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency