Kwetsbaar USV verliest ook in Pesse: 3-1

NIEUWLEUSEN - USV is nog altijd zoekende naar vorm, vertrouwen en de juiste formatie. Ook zondagmiddag slaagden de Nieuwleusenaren er in Pesse niet in een vuist te maken: 3-1.

USV begon aardig, maar na een kwartiertje nam de hoog geklasseerde thuisploeg het initiatief over. Vanaf dat moment was er steeds dreiging, maar het vizier stond nog niet scherp. De succesvolle counter in de 24e minuut was dan ook een flinke opsteker voor USV. Leon Kooiker hield overzicht en zette Ron Meijerink voor een leeg doel. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de grensrechter werd niet eens geraadpleegd: 0-1. Daarna gaf Pesse nog wat extra gas, wat kort voor rust resulteerde in de verdiende gelijkmaker, toen Daniël van Arkel een corner vanaf links onhoudbaar langs Martijn Scheper kopte.

USV kwam fris uit de kleedkamer en steeds vaker op de helft van de thuisploeg. Aan die opleving kwam in de 69e minuut een abrupt einde. Een ingooi werd tot twee keer toe verlengd, waarna de bal panklaar lag voor schutter Remmert Verbrugge (2-1). Geen onoverkomelijke achterstand, maar toch ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Vooral omdat USV er niet in slaagde een deuk te kunnen slaan in de solide Pesse-defensie. Patrick Poeste was de enige die nog een keer applaus kreeg. Al is het nog steeds niet duidelijk of zijn hoge en rake inzet als voorzet of als doelpoging bedoeld was (3-1).

Na afloop was het contrast groot. Pesse vierde een feestje als nieuwe koploper. USV droop af en blijft hekkensluiter. Komend weekend speelt USV thuis tegen FC Assen. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.