Foto: Kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen.

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe viert verjaardag met klanten

NIEUWLEUSEN - Kringloopwinkel Deuroe Veuroe aan de Grift in Nieuwleusen bestaat zes jaar. De vrijwilligers willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus ‘wie jarig is, trakteert’. Op zaterdag 6 oktober staat tijdens de openingstijden van de winkel – van 10.00 tot 16.00 uur – de koffie klaar en wordt er getrakteerd op krentenwegge.

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe is een initiatief van Coöperatie Nieuwleusen Synergie u.a. Deze coöperatie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen. In de oprichtingsakte is dit verwoord als ‘het ontwikkelen en exploiteren van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst met gebruikmaking van duurzame energie en technieken’.

Opbrengst naar projecten
De opbrengst van de Kringloopwinkel vloeit in zijn geheel terug naar projecten in Nieuwleusen. Zo is er een Sociale Groentetuin aan de Paltheweg waar – ook weer – vrijwilligers hun handen uit de mouwen en hun groene vingers in de grond steken. Jaarlijks verbouwen ze zo’n 4.000 euro winkelwaarde aan groenten en die worden twee keer per week naar de Voedselbank van Dalfsen/Nieuwleusen gebracht. Zo heeft Nieuwleusen Synergie meerdere projecten opgezet, die op een of andere manier sociaal en/of duurzaam zijn. Wanneer je je spullen naar Kringloop Deuroe Veuroe brengt of je schaft er iets aan, dan steun je dus ook deze projecten. Meer informatie is terug te vinden op de website www.nieuwleusensynergie.nl

Kassamedewerker gezocht
De Kringloopwinkel zoekt nog een enthousiaste kassa-medewerker voor de zaterdag. Eén keer in de maand draai je een zaterdag mee, geheel op vrijwillige basis. Je krijgt er wel gezellige collega’s voor terug. Heb je interesse, neem dan contact op met de Kringloopwinkel of e-mail naar: [email protected]

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency