Korfballers d’Ommerdieck winnen spannend duel tegen Avereest

NIEUWLEUSEN - In de tweede veldwedstrijd speelde d’Ommerdieck thuis tegen Avereest uit Dedemsvaart. Wind en regen zorgden ervoor dat het moeilijk was om raak te schieten.

Avereest opende de score. Het antwoord kwam van Gerja Eykenaar, die de stand op 1-1 bracht. Na een kwartier was de stand 1-4 voor Avereest. d’Ommerdieck had pech omdat de bal uit de korf draaide of er overheen rolde. Maar opeens lukte het wel bij d’Ommerdieck: 2-4 en 3-4. Avereest schoot weer raak (3-5). Nog zes minuten voor rust en de stand was gelijk (5-5). Toch kon Avereest voor de 5-6 ruststand zorgen.

Na rust

Na rust begon d’Ommerdieck gelijk goed. In de eerste minuut schoot Jasper Ekkelenkamp raak (6-6). Ook nu kwam Avereest weer op voorsprong (6-9). d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en wachtte de kansen af. Dit resulteerde in vier doelpunten op rij waardoor d’Ommerdieck, met nog één minuut te gaan, met 10-9 voor stond. Avereest schoot raak met 40 seconden op de klok (10-10). In de laatste seconde bepaalde Roel Kikkert de eindstand op 11-10. De eerste winst voor d’Ommerdieck.

Doelpuntenmakers

Gerja Eykenaar 4x, Roel Kikkert 2x, Celeste Ogink 2x, Jasper Ekkelenkamp, Marit van der Beek en Agnes Compagner, allen 1x.

Volgende wedstrijd

Na de meivakantie is de volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei. Dan speelt d’Ommerdieck om 14.45 uur thuis tegen Korvesta 1 uit Coevorden.