Foto: een van de demonstraties. Foto: Marcel van Saltbommel.

Lemelerveld laat inwoners feestelijk bewegen en ontmoeten

LEMELERVELD - Onder het motto 'Lemelerveld beweegt en ontmoet', zetten diverse sportlocaties in Lemelerveld zaterdagmiddag hun deuren open.

Op vier plaatsen waren allerlei activiteiten: bij Natuurlijk Heidepark, bij de sporthal en sportvelden van Sportpark Heidepark, het scoutingterrein en de Tennisvereniging. Vooral bij de sporthal was het ontzettend druk, er waren workshops, kraampjes en demonstraties, zoals van judo, steps, studio SES, ouderengym en nog veel meer. “Alles werkte mee,” zegt Ingrid Slangewal van Saam Welzijn, die meehielp met het organiserend comité. “Het was natuurlijk prachtig weer en een hele feestelijke dag. Muziekvereniging Polyhymnia was de verbindende factor in het dorp door doorlopend te spelen op de verschillende locaties. Ook op plekken waar het wat minder druk was, was het toch heel gezellig en zijn nieuwe leden en vrijwilligers geworven.”

Foto's onder: Marcel van Saltbommel. Klik op het pijltje voor de volgende foto. Tekst gaat verder onder foto's.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Op uitnodiging van de gemeente Dalfsen en vanuit Kerngezond Dalfsen kwam drie jaar geleden al de oproep om sport een nieuwe impuls te geven. Door corona was de animo om te sporten of mensen te ontmoeten teruggelopen. Rik Exel van Tennisvereniging Lemelerveld nam op zich om hier iets mee te doen. Twee jaar geleden werd in september al een dag georganiseerd, maar de deelname was toen niet groot. Het tijdstip in september bleek vooral voor de sportverenigingen niet handig, omdat de teams al grotendeels waren samengesteld. Exel nam opnieuw het initiatief om dit jaar weer zo’n dag te organiseren. Nu op een gunstiger tijdstip en met deelname van meer verenigingen.

Comité

Alle sportverenigingen, gehandicaptenplatform, Saam Welzijn en andere belanghebbenden werden uitgenodigd om hierover te praten. Van daaruit ontstond een klein comité, dat naast Exel bestaat uit Wendy Leeuwenkuyl en Ingrid Slangewal (Saam Welzijn), Gerard Hullegie (Gehandicaptenplatform) en Erik Wesseling (Judovereniging Salland). Dit comité kreeg als opdracht deze dag te organiseren. Besloten werd het thema breder te maken en daar ontmoeting aan toe te voegen. Alle verenigingen deden mee. Het comité vond het erg belangrijk dat iedereen, jong, oud of gehandicapt allemaal mee kon doen.

Ontmoeting

Naast bewegen, is ook ontmoeting heel erg belangrijk binnen de dorpsgemeenschap van Lemelerveld. En hopelijk hebben de verenigingen meer bekendheid gekregen en daardoor misschien wel nieuwe leden, vrijwilligers of bestuursleden. De Stichting Sportbelangen stelde zaterdag de sporthal gratis beschikbaar.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency