Koppositie in zicht voor S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag uit tegen PH Almelo. De Nieuwleusenaren wonnen met 2-1.

Thuis verloor S.V. Nieuwleusen ongelukkig nadat het verzuimde de kansen af te maken. Vanmiddag leek dit scenario zich weer te ontvouwen, maar een strijdlustig en hardwerkend S.V. Nieuwleusen nam zaterdagmiddag dus toch de 3 punten mee uit Almelo.

Eerste helft

De vele bezoekers uit Nieuwleusen die meegereisd waren naar Almelo, kregen een vermakelijk duel voorgeschoteld. S.V. Nieuwleusen kwam zeer sterk uit de startblokken met tweehonderd procent kansen. Eerst ging Thomas Koobs geheel vrij vanaf links op de keeper af, maar hij verzuimde te stiften. Daardoor bracht de keeper redding met zijn voeten. Daarna stoomde Leon de Raad vrij op richting doel, maar zijn schot belandde ook op de keeper. In de 20e minuut trok Roy Bollemaat volgens scheidrechter O’Niel aan de noodrem na een slordigheidje van Saake Malestein. Nieuwleusen protesteerde, maar de bal ging op de stip. De handige spits Hesselink wist wel raad met de trap vanaf 11 meter en schoot PH tegen de verhouding in op 1-0.
S.V. Nieuwleusen voerde de druk nog meer op en Bas Evenboer, Saake Malestein en Roy Bollemaat waren dichtbij de gelijkmaker. Op slag van rust ontfutselde Randy Vink de bal, een verdediger maakte een sliding, waarop Randy gretig het kunstgras zocht. De scheidsrechter was onverbiddelijk, penalty voor S.V. Nieuwleusen. Roy Bollemaat legde aan en schoot de bal scherp genoeg in de hoek, waardoor de keeper er net niet bij kon. In de 44e minuut werd de stand gelijk getrokken.

Tweede helft

Na rust ging S.V. Nieuwleusen strijdlustig verder, PH probeerde het spel te vertragen en dood te leggen, maar S.V. Nieuwleusen liet zich niet provoceren. In de 55e minuut werd Randy diep gestuurd en omspeelde de keeper, een verdediger keerde de bal nog op de doellijn, maar Leon de Raad ving de bal op met de borst en schoot hard binnen, 1-2. Hierna verliet PH de verdedigende stellingen en kreeg S.V. Nieuwleusen nog grote kansen. PH voerde de druk op waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. S.V. Nieuwleusen wierp zich continu voor de bal en keeper Tim Hoogenkamp hoefde niet één echte redding meer te verrichten deze middag.

Koplopers

Gramsbergen won deze middag van koploper Dos’37 waardoor het ongekend spannend wordt aan de kop. S.V. Nieuwleusen is de koplopers tot op 3 punten genaderd.