Foto: Regien en Wiljo Wienen met loco-burgemeester Ruud van Leeuwen.

Koninklijke onderscheiding voor Wiljo Wienen

DALFSEN - Wiljo Wienen heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van waarnemend burgemeester Ruud van Leeuwen. Wienen is vanwege verschillende maatschappelijke verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat gebeurde tijdens de korpsavond van de brandweer Dalfsen in de kazerne aan de Prins Hendrikstraat. Wiljo Wienen kreeg de onderscheiden onder meer omdat hij van 1997 tot en met 2018 lid was van het korps Dalfsen van de vrijwillige brandweer, onderdeel van de Veiligheidsregio IJsselland.

Daarnaast was hij van 2006 tot 2016 voorzitter van de Industriële Club Dalfsen. Daarbinnen was hij contactpersoon voor de werkgeversorganisatie VNO-NCW en het college van burgemeester en wethouders. Tevens is hij sinds 2017 voorzitter van de Stichting Tophandbal Dalfsen.

Tijdens de brandweeravond was Wienen een van de twee ploegleden die afscheid nam van het korps, wat tevens de directe aanleiding vormde tot zijn voordracht voor een Koninklijke onderscheiding. Na een korte toespraak van ploegleider Erwin Jacobs werd er tevens aan dacht besteed aan geslaagden en bevorderingen (foto: Marcel van Saltbommel).

Op de foto hierboven wordt Jeroen Huisman toegesproken die de brandweer van Dalfsen na ruim 9 jaar gaat verlaten. Jeroen heeft vele jaren meegedraaid met de uitrukken van de posten Nieuwleusen en Dalfsen. Vanuit de handen van ploegleider Erwin Jacobs ontving hij een mooie wandklok met foto.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency