Koninklijke onderscheiding voor Jan Maters

DALFSEN - Dalfsenaar Jan Maters is dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Erica van Lente tijdens de herinneringsavond van de Stichting Dalfsen Helpt Oost-Europa.

 

Deze vond plaats in het Emmagebouw en kende onder meer een uiteenzetting met dia’s door Piet Minnema over de activiteiten van de stichting in de afgelopen dertig jaar. Daarna werd Maters, de huidige voorzitter van de stichting, tot zijn verrassing naar vorig geroepen door de inmiddels gearriveerde burgemeester. Zij feliciteerde hem met de benoeming en speldde hem de versierselen op. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw, een volle zaal met sympathisanten van de stichting en de fanfare van muziekvereniging Excelsior. Die laatste had hun voorzitter Jos Ramaker ‘geregeld’ voor het brengen van een muzikale hulde. Waaronder het Wilhelmus en een medley van Oudhollandse liederen, waarin ook het ‘Lang zal hij leven’ niet ontbrak.

 

Jan Maters trad kort na het begin van de stichting, toe tot de organisatie en was sindsdien een steunpilaar bij de hulp vanuit Dalfsen aan Oost-Europa en Roemenie in het bijzonder. Sinds 1991 is hij vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter van de Stichting Dalfsen helpt Oost Europa. Bovendien is hij sinds 2003 bestuurslid van de Stichting Hulp Oost Europa Dalfsen Totaal (HOEDT), de overkoepelende stichting waarbij meerdere hulporganisaties zijn aangesloten.

Burgemeester Van Lente prees de decorandus vanwege zijn ‘continue inzet om duurzaam iets op te bouwen in Roemenie en altijd de belangen van dat land voorop te stellen’.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency