Kledingbank Nieuwleusen kan voorlopig op zelfde plek blijven

NIEUWLEUSEN - De Kledingbank Nieuwleusen kan de komende twee jaar gegarandeerd het pand aan de Grote Markt 44A in Nieuwleusen gebruiken. De gemeente Dalfsen heeft een tegemoetkoming in de kosten toegezegd, waardoor het huurcontract getekend kon worden.

Vaste stek
De Kledingbank is erg blij met de vaste stek op een prominente plek in het dorp. De vrijwilligers merken dat er ook veel meer kleding wordt ingebracht. De vaste grijze met groene container voor het pand rechts naast de Kruidvat zit regelmatig vol. “We zijn blij dat mensen ons weten te vinden en beter op de hoogte zijn van wat we doen”, zegt Femmy Stolte van de Kledingbank Nieuwleusen. Naast kleding kunnen ook bed- en badlinnen, schoenen, tassen en accessoires worden ingeleverd. Ook lompen zijn meer dan welkom, met de opbrengst hiervan wordt de rest van de huur betaald. De lompen moeten wel apart verpakt worden in een vuilniszak of plastic zak, met daarbij een kaartje of sticker waarop ‘lompen’ staat.

Uitgifte winterkleding
De vele vrijwilligers hebben de winkel onlangs weer omgebouwd met de wintercollectie. Deze week volgt de eerste uitgifte van winterkleding. Eigenlijk stond die uitgifte gepland voor 1 november, maar is nu vervroegd naar donderdag 19 oktober. De kleding is bedoeld voor mensen die het op het moment niet (meer) zelf kunnen bekostigen. Het werkt volgens hetzelfde principe als de Voedselbank. Alleen kunnen de mensen zelf hun kleding uitzoeken en winkelen in plaats van dat het in een pakket wordt aangeboden. Dit wordt als zeer prettig ervaren door de gebruikers.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency