Foto: Klaas bij vertrek uit Nieuwleusen

Klaas Kreule wandelt naar zijn broer in Zeeland

NIEUWLEUSEN - Nieuwleusenaar Klaas Kreule is momenteel bezig met een wandeltocht van ongeveer 300 kilometer. Deze ‘Toer de Broer’ leidt hem naar zijn broer Peter, die in Zeeland woont. Zondag is hij aan de tocht begonnen en hij hoopt zaterdag 12 juni aan te komen. Vandaag (vrijdag) loopt hij in de buurt van Oss. Elke dag deelt hij zijn belevenissen en foto’s van de omgeving op zijn Facebookpagina.

Klaas is half april gestopt met werken en was in training voor de Kennedymars. Dat is een wandeltocht van 80 kilometer, maar vanwege corona gaat de mars dit jaar niet door. “Ik ben wel een lange afstandswandelaar dus, maar om zo veel dagen achter elkaar te lopen is wel nieuw voor me,” vertelt Klaas aan de telefoon. “Vooralsnog gaat het gelukkig erg goed. Ik heb er goed weer bij en ik zie prachtige stukken van ons land.”

Overnachten doet Klaas bij Vrienden op de fiets. Een netwerk van gastadressen waar mensen kunnen overnachten tijdens hun fiets- of wandeltocht. Veel van die adressen zijn, ook weer vanwege corona, echter nog gesloten dus een planning maken van alle overnachtingen was nog wel een flinke puzzel. “Maar ik heb alle overnachtingen vastliggen en zo loop ik dus elke dag naar de volgende plek op de route. Ik ga niet voor de kortste weg overigens, ik zoek vooral de mooie stukken op om te lopen.” Dat die voorbereiding nogal nauw komt ervaarde Klaas gisteren. “Het laatste stuk zou ik met een pontje over de Waal gaan. Ik had vooraf gezien dat de pont met de huidige coronamaatregelen wel weer in gebruik was, maar had blijkbaar niet goed het vaarschema bekeken. Daardoor moest ik het laatste stuk nog 10 kilometer om lopen.”    

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency