Foto: Roefeldag; kinderen bezoeken Noggus & Noggus. Uit het archief.

Kinderen in Dalfsen gaan weer roefelen

DALFSEN - De Roefeldag in Dalfsen wordt dit jaar gehouden op woensdag 2 oktober. Alle leerlingen van groep 7 en 8 - uiteraard ook zij die niet het reguliere onderwijs volgen -, kunnen zich opgeven.

Roefelen betekent ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. De kinderen mogen een kijkje nemen in de keuken van Dalfser bedrijven. Ruim 50 bedrijven en organisaties openen hun deuren om hun werkzaamheden aan de kinderen te laat zien. Een unieke kans om op een plek te komen waar je normaal nooit komt. Het aanbod is heel divers: op stap met de boswachter, een gerechtje gaan maken in een restaurantkeuken, als kassamedewerker meehelpen in de supermarkt of verwend worden in de stoel bij de schoonheidsspecialist en nog veel meer. Binnenkort geeft het Roefelcomité presentaties op de basisscholen in Dalfsen, Ankum, Oudleusen en Hoonhorst. Daarna kunnen de kinderen zich aanmelden via de website www.roefeldagdalfsen.nl tot 18 september. De kinderen die meedoen moeten natuurlijk worden begeleid: ouders, verzorgers en oppassers worden daarom van harte uitgenodigd om zich op te geven als begeleider, dit kan ook via de site.

Meer informatie: zie de website www.roefeldagdalfsen.nl en voor een impressie van vorige edities, bekijk de facebookpagina www.facebook.nl/roefeldagdalfsen.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency